Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita antiMAT
Citen a declarar el regidor de la CUP Jordi Navarro per una acció contra la MAT

Juntament amb Navarro estan imputades cinc persones més que compareixeran aquest dilluns al matí

26/01/2014 Drets i Llibertats

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Girona Jordi Navarro haurà de declarar aquest dilluns per haver participat en l'acció reivindicativa en contra de la MAT del passat 8 de gener a Fellines, a Viladesens (Gironès). Segons ha pogut saber Llibertat.cat, Navarro està acusat de desobediència greu i atemptat a l'autoritat.

Navarro ha estat imputat juntament amb cinc inculpats més per participar a l'acció. El moviment popular antiMAT ha convocat una concentració de suport a les deu del matí al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Vista Alegre (Girona).

Navarro ha denunciat que amb aquestes imputacions "volen criminalitzar i silenciar veus opositores", però ha advertit que "difícilment se'n sortiran". "Tenim la consciència tranquil·la i la determinació de seguir treballant i lluitant per un país que el volem lliure en molts sentits. Volem un nou model energètic i volem democràcia, alhora que denunciem i rebutgem l'espiral repressiva i la ràtzia policial que s'ha desfermat contra persones del territori afectat per la MAT i contra activistes", ha manifestat en un article al seu blog titulat "De manifestant a declarant davant la policia".

"Demà dilluns a partir de les 10h ens trobarem a la comissaria dels Mossos a Vista Alegre i mirarem de ser una bona colla per demostrar que no ens arronsarem davant les seves coacchions. Fem una crida a assistir-hi, amb el cap ben alt i la determinació democràtica dels qui seguirem fidels a les conviccions i la defensa del territori!", ha sentenciat.

Crítiques al Govern de la Generalitat

A més de la CUP, convoquen la concentració la plataforma No a la MAT, l'Assemblea No a la MAT Girona, Alerta Solidària, Grup Antirepressiu de Girona i la CGT. Aquestes organitzacions han difós un manifest de denúncia contra la resposta del govern de la Generalitat en forma de "més repressió al servei dels interessos privats de Red Eléctrica Española".

Les entitats recorden que durant l'acció de desobediència del 8 de gener a Fellines, que va consistir en una persona encadenada a un bidó sota terra, els opositors "van patir la contundència d’un operatiu policial desmesurat". Segons afirmen, fFins a vint furgonetes d'antiavalots de l’Àrea de Recursos Operatius i de la Brigada Mòbil dels mossos van perimetrar la zona i carregar contra les persones que donaven suport a l’acció.

El resultat de tot plegat va ser nombroses manifestants contusionades -dues amb el braç trencat per defensar-se dels cops de porra. Però tot i així, tres setmanes després han detingut una persona i n'han imputat cinc més per oposar-se a la línia i haver participat en una mobilització.

"No podem permetre que la Generalitat es posi al servei dels interessos d’una empresa privada i encara menys que això es tradueixi en judicialització i condemnes a les persones que s'oposen al projecte de la MAT", denuncien.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid