Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Som lo que Sembrem demana que s'impulsi un referèndum sobre els transgènics

La plataforma Som lo que Sembrem ha demanat que es faci una consulta popular que demani a Catalunya si vol cultius transgènics o no, d'acord amb la nova Llei de consultes del Parlament de Catalunya.

A més, demana que sigui vinculant o almenys que els partits polítics la tinguin en compte. Som lo que Sembrem denuncia que recentment s'ha aprovat al Parlament el cultiu d'una patata transgènica que, tot i que s'havia descobert fa deu anys, fins ara s'havia prohibit el seu cultiu.

18/03/2010 00:06 Territori

 

La plataforma també critica que la Unió Europea hagi aprovat aquest cultiu i que Catalunya i l'Aragó són les úniques zones d'Europa productores de transgènics.

Objectiu: Controlar l'alimentació

La documentalista i periodista francesa, autora del llibre i el documental "El món segons Monsanto", Marie-Monique Robin, ha fet una conferència a la Universitat de Lleida, convidada per la plataforma Som lo que Sembrem on ha parlat sobre els transgènics. Robin afirma que l'autèntic objectiu que s'amaga darrere dels transgènics, no és millorar la producció d'aliments per a tot el món, sinó, controlar la patent de les llavors per poder controlar l'alimentació. Segons Robin, la multinacional Monsanto patenta llavors transgèniques que només són fèrtils una vegada i que no serveixen per la següent collita obligant als agricultors a comprar les llavors cada any. Robin afirma que Monsanto compra empreses de llavors i redueix el nombre d'espècies disponibles i que ho fa d'acord amb el Govern dels Estats Units.

La periodista denuncia que s'està enganyant a la població amb arguments com ara que els cultius transgènics tenen més productivitat i que no necessiten pesticides, però segons Robin, això és fals perquè són cultius poc productius i que no suporten determinades condicions adverses i que són llavors fetes per ser fumigades amb una important manipulació genètica. Aquests cultius acaben contaminant tots els cultius de la zona al llarg dels anys.

Els transgènics provoquen càncer

Robin afirma que l'estat espanyol encara no ha aplicat la "revolució verda" i que per això encara dona prioritat a la biotecnologia en les investigacions i els cultius, mentre a la resta d'Europa s'ha eliminat perquè els transgènics produeixen tot tipus de càncers. En aquest sentit, considera que fa falta canviar la mentalitat dels agricultors i conscienciar als consumidors sobre el que compren perquè no tot s'etiqueta adequadament.

 

Per a saber-ne més:

Joan Pàmies: "Interessa que estiguem malalts"

Madrid presenta desenes d'actes contra els transgènics i una gran manifestació 

Les terres de Ponent apleguen fins a 11 conreus de proves de transgènics 

Autoritzen el cultiu d'Amflora per sobre l'opinió europea contra els transgènics 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid