Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les terres de Ponent apleguen fins a 11 conreus de proves de transgènics

Fins a onze municipis de les terres de Ponent, la majoria al Pla d’Urgell i les Garrigues, acullen camps secrets per provar transgènics, segons publiquen diversos mitjans de comunicació, com Som Garrigues i Bondia.cat
Els conreus, de blat de moro, serien a Juneda, Bell-lloc, Castellnou de Seana, Golmés, Albesa, Alcarràs, Corbins, Gimenells o Bellpuig, entre altres, i serien uns dels més de 100 que hi ha a l’Estat i reconeix el Ministeri de Medi Ambient.

11/03/2010 12:43 Territori

Les empreses que fan proves són Pioneer, Monsanto o Bayer i, tot i que demanen permís, acostumen a amagarse’n per evitar represàlies dels antitransgènics. A Catalunya, segons aquestes dades, només es fan proves amb blat de moro, però a la resta de l’Estat també s’experimenta amb remolatxa, cotó i patata.

Els camps acostumen a ser parcel·les arrendades per laboratoris a agricultors. Les empreses asseguren que després dels assajos destrueixen les collites mitjançant la trituració o el soterrament.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid