Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Set persones s'encadenen contra els transgènics a la delegació del govern espanyol

Set persones s'han encadenat aquest divendres a les vuit del matí a les reixes de la seu de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona, situada al carrer Mallorca cantonada Roger de Llúria, en el marc d'una protesta antitransgènica. Passades les deu han arribat els primers vehicles policials dels Mossos d'Esquadra, han tallat les cadenes i han identificat els activistes.

Una trentena de persones han acompanyat els activistes per donar-los suport, reforçar el bloqueig i exigeixir que es prohibeixen els transgènics. L'acció s'emmarca en la III Setmana de Lluita contra els Transgènics i per la Sobirania Alimentaria.

15/04/2011 14:35 Drets i Llibertats

Els concentrats han participat activament en l'acció de protesta amb solidaritat i suport amb les encadenades exigint la prohibició des transgènics i portant una pancarta amb el lema "Som el corcó d'aquest Govern transgènic".

 

transgenics7Segons remarquen, des de fa més d'una dècada el govern espanyol ha defensat pràcticament en solitari el conreu de transgènics a la UE, i és l'únic país que ha tolerat el seu conreu a gran escala. Les grans potències agrícoles europees com França i Alemanya, junt amb altres set països europeus han prohibit ja el seu conreu dins les seves fronteres degut als impactes socials i ambientals dels conreus transgènics, la impossibilitat de coexistència entre una agricultura transgènica i una agricultura convencional o ecològica i pel seus efectes sobre la salut. Segons dades del propi ministeri, es conreen al nostre país aproximadament 60.000 hectàrees de blat de moro modificat genèticament. A més a més, l'Estat Espanyol acollí l'any 2010 el 42% dels experiments amb transgènics a l'aire lliure de la UE.

 

D'altra banda, la informació revelada per WikiLeaks a finals del 2010 va confirmar l'existència d'una estratègia conjunta a favor dels transgènics dels governs d'Espanya i EUA, fet que explica perquè s'ha permès que les multinacionals del sector imposin els seus interessos malgrat els innumerables casos de contaminació genètica i els danys socials i econòmics que aquests conreus han ocasionat.

El govern espanyol i el català mantenen aquest situació malgrat el clar refús i la preocupació de la ciutadania davant el conreu i el consum de transgènics. Segons l'ultima enquesta publicada per la Unió Europea, el refús de la ciutadania als transgènics segueix augmentant. A nivell europeu, el 61% dels europeus refusa els transgènics. A l'Estat español, el 53% de la població s'oposa a introduir gens d'altres espècies als aliments, mentre que tan sols el 29 es mostra favorable.

 

trangenics5Des que es van introduir els transgènics a Europa, a l'Estat espanyol la societat civil s'ha organitzat en grups i plataformes antitransgèniques a tots els territoris. Sindicats agraris, organitzacions ecologistes, grups de consum, pares i mares i altres grups d'afinitat hem sortit nombroses vegades als carrers per denunciar la política del govern espanyol en matèria de transgènics. Aquests grups exigeixen la prohibició immediata del conreu, la importació i l'experimentació a cel obert amb organismes modificats genèticament, una investigació independent que clarifiqui les responsabilitats en quant a la falta de control i seguiment dels conreus transgènics i l'ocultació d'informació pública i el públic i decidit a la producció ecològica.

Amb aquesta acció d'avui s'ha volgut senyalar el govern espanyol com el principal responsable de la imposició de l’agricultura i l’alimentació transgènica a l’estat espanyol, dels nombrosos casos de contaminació transgènica de l’agricultura convencional i ecològica que ha provocat la pràctica desaparició del cultiu ecològic de blat de moro i de la impunitat que actuen les multinacionals biotecnològiques.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid