Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Som lo que Sembrem denuncia que l'etiquetatge dels transgènics és deficient

L'Agència Catalana de Consum (ACC) només analitza 50 productes transgènics l'any dels milers de diferents que es poden trobar a les botigues. Així ho ha denunciat Som lo que Sembrem, que remarca que dels 50 productes analitzats set van donar positiu l'any 2009, és a dir un 14%, sense que hagin estat etiquetats com a transgènics.

Som lo que Sembren exigeix una ampliació de l'anàlisi perquè el nombre actual de mostres del protocol de l'etiquetatge "és ridícul", i en aquest sentit demana un etiquetatge dels derivats d'animals que han estat alimentats amb pinsos transgènics.

19/10/2010 01:35 Territori

Per la plataforma, els consumidors catalans han d'estar informats d'aquests fets i han de poder escollir "quin és el model d'agricultura que volen defensar" i si volen menjar animals "que no hagin estat alimentats amb la soja transgènica que conté alts residus del tòxic herbicida glifosa".

Segons l'ACC, s'han obert expedients sancionadors a aquestes empreses, però per Som lo que Sembren lamenta que l'ACC no hagi especificat si aquests productes es retiren del mercat o quina sanció se'ls imposarà per incomplir la llei.

A més, l'entitat remarca la necessitat de l'ampliació per les notícies que "arriben de les conseqüències nefastes de l'agricultura industrial que es fa a l'Amèrica del Sud amb l'objectiu d'alimentar als animals consumits a Europa".

Per altra banda, l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) respon ha respost al dossier que Som Lo Que Sembrem va presentar a la Generalitat amb els estudis científics que indiquen els problemes per la salut que genera la ingesta d'animals alimentats amb transgènics.

El Govern no afavoreix el cultiu ecològic

Som lo que Sembrem afirma que l'ACSA s'escuda en els criteris de l'agència europea de seguretat alimentària i confia que aquesta analitzarà en el futur tots els estudis científics que no ha avaluat fins el moment. En aquest sentit, Som lo que Sembre assenyala que el Departament d'Agricultura de Catalunya havia denegat la informació demanada sobre la superfície de transgènics conreats en cada municipi de Catalunya. Finalment però sembla ser que Agricultura enviarà la informació ja que no hi ha raons de confidencialitat, segons indica Som lo que Sembrem.

A més, Som lo que Sembrem acusa el Departament d'Agricultura d'estar incomplint la llei europea perquè no possibilita el conreu del panís ecològic a Catalunya ni evita les contaminacions per panís transgènic de conreus ecològics o convencionals.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid