Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEDI AMBIENT
L'augment de l'activitat sísmica paralitza el projecte Castor a Vinaròs

Aquests dies, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia ho havia demanat davant l’augment dels terratrèmols causats pels treballs d’injecció de gas.

27/09/2013 Territori

El Ministeri espanyol d'Indústria, Energia i Turisme  ha ordenat el cessament temporal de tota activitat en l'emmagatzematge subterrani de gas Castor, situat al mar davant de la costa de Vinaròs, mentre es recull informació sobre l'activitat sísmica detectada a la zona.

En aquest sentit, el cessament d'activitat ha estat decretat per resolució del director general de Política Energètica i Mines, i comunicat tot seguit a l'empresa concessionària de l'operació de l'emmagatzematge subterrani, la multinacional Escal UGS. A més a més, el ministeri ha reclamat també informació a l'Instituto Geográfico Nacional (IGN), sobre els moviments sísmics registrats a la zona, per determinar si tenen algun tipus de relació amb els treballs realitzats en l'emmagatzematge.

Escal UGS té la concessió d'explotació per l'emmagatzematge subterrani de gas natural Castor, antic jaciment de petroli. Actualment, es troba en fase d'injecció del gas matalàs, que s'usa per comprovar el correcte funcionament de la instal·lació. De fet, Escal UGS ja va assenyalar que el projecte ja preveia una certa activitat sísmica, i el mateix Observatori de l'Ebre estava estudiant i fent un seguiment dels terratrèmols provocats -entre el Delta i la costa de Vinaròs- pels treballs d'injecció el gas.

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia havia reclamat aquest dijous la paralització dels treballs

Precisament, davant la falta d'informació pels petit terratrèmols, fins a uns 200 sismes, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia havia reclamat aquest dijous la paralització dels treballs. De fet, el col·lectiu ha informat que ha enviat escrits a la Conselleria de Medi Ambient i Aigua de la Generalitat Valenciana, al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, al Síndic de Greuges i al Defensor del Pueblo, en què es demana la paralització dels treballs d'injecció de gas matalàs que s'està fent la planta marina del Castor. La Plataforma considera que cal que l'empresa gestora del magatzem, Escal UGS, presenti els estudis sismològics i els informes previs necessaris abans de continuar amb aquesta activitat.

Segons la plataforma, els moviments sísmics haurien estat continus des que es van començar els treballs d'injecció de gas matalàs a la planta marina del Castor, i se n'haurien produït uns 200. Fent referència a dades de l'Institut Geològic de Catalunya i de l'IGN, La Plataforma assegura que aquest mateix dimecres es va registrar l'últim dels sismes, qualificat entre 3,7 i 3,6 graus per aquests organismes sismològics i que s'hauria fet notar al municipi de Vinaròs.

A banda, la plataforma del Sénia critica que mentre els alcaldes de Benicarló i Vinaròs llençaven un missatge de tranquil·litat a la ciutadania assegurant que no havia "motius per a la preocupació pels microsismes", també l'Ajuntament de Benicarló ha demanat al Ministeri d'Indústria i a altres administracions del govern valencià que actuïn i paralitzin la injecció de gas i exigeixin a l'empresa un informe sobre el projecte les actuacions que s'estan desenvolupant a la planta marina.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid