Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga indefinida
Centenars de docents davant de la Conselleria d'Educació: "Volem acord ja"

Moments de tensió i impotència per l'enrocament del govern a la 5a tanda de negociaciacions.

03/10/2013 Educació

Ahir a la nit, centenars de docents es van concentrar a l'entorn de la conselleria d'Educació a l'assabentar-se que la 5a reunió entre els portaveus de l’Assemblea de Docents, la Coordinadora de Professorat i els sindicats amb membres del govern no s'havia arribat a cap.

Els manifestants van començar a encendre espelmes amb missatges de “Volem acord ja” mentre continuava arribant més i més gent des de molts indrets de Palma i pobles com Consell, Bunyola, Inca, Manacor i fins i tot Pollença. S’anaven encenent espelmes en diversos balcons d’edificis pròxims a la Conselleria, mentre se seguien amb atenció els moviments i les possibles novetats.

Davant d'aquesta situació, Educació va tornar a la Mesa de negociació per retre comptes als sindicats i a l'Assemblea de Docents de les propostes aportades. Els sindicats van presentar per escrit unes propostes entre les quals s'ha de destacar que el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) seria enguany optatiu a tots els nivells educatius. Pel que fa als expedients dels directors de Maó, els comitès de vaga (STEI-i, FECCOO i Assemblea de Docents), van exigir un pic més que se'ls hi retirin. Totes dues propostes han estat rebutjades pel Govern.

Tot i així, els representants del Govern, davant d’aquesta intensa reacció popular silenciosa, van expressar que donarien una resposta a la proposta de les vaguistes avui a les 11h té lloc una nova reunió.

Propostes de mínims

L’Assemblea de Docents, la Coordinadora de Professorat i els sindicats s’hi han deixat la pell i van realitzar diferents propostes de mínims per poder aconseguir un consens que permetés trobar una sortida negociada a aquest conflicte. Un dels portaveus de l’Assemblea va explicar que s’havien traspassat nombroses línies vermelles per la seva part, fent propostes “de mínims, mínims”, segons ha explicat. Però la postura del govern ha estat inamovible. Tal com informa Contrainfo.cat

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid