Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Illes Balears
Immensa marea verda per l'educació

Segons l'Assemblea de Docents, més de 125.000 persones s'han manifestat a tots les illes en defensa d'una educació de qualitat i en suport a la vaga de docents

29/09/2013 Educació

Una immensa marea verda ha inundat aquest diumenge a la tarda els carrers de Palma, Maó, Eivissa i Formentera en defensa d'una educació pública de qualitat i en suport a la vaga de docents.

Segons l'Assemblea de Docents, més de 125.000 persones s'han manifestat a tots les illes. Una manifestació que, en global, no té precedents en l'etapa democràtica. Ha estat istòrica amb tota la càrrega de la paraula.

La Societat Balear de Matemàtiques, que s'ha organitzat per a comptabilitzar els participants a la marxa, ha estimat que "un mínim de 80.000 persones" s'han manifestat, de les quals entre 65.000 i 69.000 han fet el recorregut oficial, ha explicat a Twitter. Tot i així, ha reconegut la complexitat del dispositiu per la dimensió de la manifestació, ja que estaven preparats per a comptar fins a 50.000 persones. La dada de 80.000, doncs, és "fiable" però no exacta.

De la seva banda, l'Assemblea de Docents de les Illes, afirma que s'han reunit unes 100.000 persones a Mallorca, 10.000 a Menorca, 10.000 a Eivissa i 500 a Formentera.

A Mallorca poc abans de les sis de la tarda ja ha començat a caminar la capçalera de la marxa amb el lema "Contra la imposició, defensem l'educació", però la resta de la marea humana no podia caminar a conseqüència de la gran concentració de persones. Els carrers han quedat bloquejats i els manifestants no han pogut avançar. A Palma, mentre la capçalera passava per la plaça del Tub les últims participants encara no s'havien mogut del lloc d'inici, la Plaça d'Espanya.

A un dia de començar la tercera setmana de vaga indefinida, desenes de milers de persones, mestres, pares i ciutadans en general, han sortit al carrer per defensar l'ensenyament públic i la llengua pròpia en una de les mobilitzacions més massives que hi ha hagut mai a les Illes Balears.

Una protesta plena de reivindicació que s'ha desenvolupat en un ambient festiu protagonitzat pel so dels corns, els xeremies i els tambors. Des de l'aire, el que es veia era una immensa taca verda -gràcies a les samarretes de la Plataforma Crida que s'han esgotat arreu- que inundava el centre de la ciutat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid