Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Més de 100 persones s'apleguen a l'Espai Mallorca en suport amb els docents en vaga

Es van manifestar conviccions molt fermes i profundes que han posat en evidència una important solidaritat envers les Illes.

02/10/2013 Educació

Al nou local de l’Espai Mallorca, ple de gom a gom, de manera que una part important del públic s’havia d’esperar a fora, va tenir lloc ahir al vespre l’acte de solidaritat de Som Escola amb el moviment dels docents de Mallorca i concretament amb la vaga general.

Isidor Marí, Joan Cervera i Sebastià Alzamora van posar en evidència l’objectiu del PP de les Illes d’atacar la llengua catalana, una actitud que trenca la “pau lingüística” que s’havia establert prèviament. Aquest fet ha esberlat la majoria política del PP (que de fet no és pròpiament una majoria ja que representa tan sols un 20% del cens).

Actualment un cert nombre d’Ajuntaments en mans del PP demanen la rectificació del decret Tractament Integral de Llengües (TIL) una disposició legal que, amb l’excusa de la introducció de l’anglès com a llengua vehicular de l’ensenyament, es vol arraconar el català. S’ha explicat que el Decret no té ni tan sols cap fonament pedagògic perquè no disposa ni dels mètodes ni dels fons que serien necessaris per a una complexitat important en la gestió de llengües.

Aquesta mobilització dels docents de les Illes que, a part de massiva és exemplar, perquè no és per a un benefici corporatiu sinó que és en un objectiu social i pedagògic té també elements de protesta generalitzada, de revolta contra els mètodes despòtics utilitzats, cosa que ha comportat la manca de qualsevol mena de debat ni de participació. Es tracta només d’una imposició i el que es diu és que això no es pot acceptar en una societat democràtica.

La plaça de Sant Jaume va acollir diumenge passat una concentració de suport a la vaga dels docents. La comunitat educativa  també s´ha manifestat en contra del Decret de tractament integral de llengües (TIL) del govern de Bauzá

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid