Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abús policial a Palma
"Quan els joves xerraven en català els menyspreaven i els obligaven a xerrar en castellà"

El pare d'un dels menors retinguts per la policia espanyola en el marc de les mobilitzacions a favor de l'educació a les Illes explica què han patit el seu fill i els companys d'aquest

17/09/2013 Drets i Llibertats

Les mobilitzacions que se celebren a les Illes Balears en el marc de la vaga indefinida dels docents estan costant cares als estudiants, que són els qui estan patint els excessos de la policia espanyola.

Dilluns la policia va identificar i escorcollar tres joves i en va amenaçar un durant els piquets del matí als instituts. Al migdia, la policia va identificar i escorcollar un grup de 15 joves que es dirigia a la concentració del Consolat de Mar de Palma. Els agents van obligar a esborrar el material audiovisual de diverses càmeres.

Aquest dimarts la persecució ha continuat. La policia espanyola ha aturat un piquet d'estudiants davant del Corte Inglés i ha arraconat, vexat i colpejat 40 joves, molts d'ells menors d'edat. Sis estudiants han estat emmanillats i amenaçats amb ser detinguts per posteriorment ser deixats anar.

Empentes i amenaces

El pare d'un dels menors ha relatat en una carta el que ha viscut el seu fill de 17 anys i els companys quan es dirigen a la concentració. A l’altura dels grans magatzems, uns furgons policials s’han aturat i han baixat policies nacionals porra en mà.

L'home assegura que sense donar cap tipus d’explicació els han assaltat: "Amb empentes i amenaces de colpejar-los si no feien els que els manaven, els han posat violentament contra la paret (a un d’ells li han tirat el berenar a terra d’una manotada). Els han pres les motxilles i telèfons mòbils, i els han retès la documentació més d’una hora, negant-los la possibilitat de comunicar-se amb les seves famílies".

A més, afegeix, "quan els joves xerraven en català, els menyspreaven i els obligaven a xerrar en castellà". El pare de la víctima desconeix els motius de l'actuació policial, que considera abusiva, i assegura que hi ha joves que presenten marques físiques a causa de les agressions. Segons diu, els agents duien tots el número identificatiu amagat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid