Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ordre d'allunyament contra Vicente Sanz per assetjament sexual

Sanz, que va acudir ahir als jutjats a prestar declaració, va afirmar a la seua eixida que tenia “la consciència tranquil·la”.
La Jutgessa ha imposat una ordre d'allunyament de 300 metres al secretari general i cap de Personal de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Vicente Sanz, respecte a les tres periodistes de l'ens que el van denunciar per persecució sexual.

17/03/2010 19:04 Drets i Llibertats
Alhora, li ha prohibit comunicar-se amb elles per qualsevol mitjà, segons ha informat en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Sanz, que va acudir ahir als jutjats a prestar declaració, va afirmar a la seua eixida que tenia “la consciència tranquil·la”.

Vicente Sanz, suspés cautelarment de les seues funcions, acudí a les instàncies judicials a les 9.05 hores, acompanyat per la seua dona, la diputada popular Esther Franco, i pel seu advocat. Va prestar declaració durant gairebé tres hores i mitja, en les que es va defensar de les acusacions abocades per les tres treballadores de l'ens públic que el van denunciar per assetjament sexual fa unes tres setmanes. Elles es van ratificar ahir en la versió dels fets.

A l'entrada al jutjat, Sanz va ser rebut amb crits " d'Impunitat, ni una ni cap” per part d'una desena de periodistes i treballadors de l'ens, que portaven tapada la cara amb unes caretes blanques. També portaven diverses pancartes de sindicats en les quals es podia llegir “Quantes víctimes més hi ha?” o “Canal 9. Ni manipuladors ni assetjadors!”.Quan eixia del jutjat i al ser interpel·lat per si de cas tenia la consciència tranquil·la, ha dit textualment, “sí”. Alhora, després de ser preguntat per si de cas havia estat molt dur, ha respost que “el normal”.

El seu advocat, qui ha recordat que existix secret de les diligències, va comentar que a Sanz se li ha imposat una mesura cautelar que és “normal” en este tipus de procediments. “És absolutament normal en fase d'instrucció”, va afirmar, perquè “són tres les denunciants i és un delicte molt cridaner, i sent tres és normal”, va reiterar.

Sanz va ser denunciat el mes de febrer passat per presumptes vexacions i situacions d'abús de poder. Les tres denunciants de RTVV han afirmat que patien esta situació des de finals del 2007, però no havien denunciat abans per por.
 
El directiu, que ocupava un càrrec en RTVV des de 1995, va ser president del PP a València entre 1993 i 1994, presidència que va deixar després de divulgar-se una gravació en què deia que estava en política "per a folrar-se", que li va ser gravada a propòsit de l'adjudicació suposadament irregular dels mapes sonor i verd de Benidorm a una empresa.

El conseller d’EUPV a RTVV, Amadeu Sanchis, va manifestar que la de la jutgessa “posa en evidència la suspensió cautelar que en el seu dia va decretar el director de l’ens públic, José López Jaraba”.

Per a Sanchis esta ordre d’allunyament dona la raó a aquells que, com EUPV, van defensar des d’un principi el cessament definitiu de Vicente Sanz en el seu càrrec com a secretari general de RTVV, “ja que com s’ha vist hui en els jutjats, la protecció i defensa de les treballadores assetjades demostra que la llei de violència de gènere s’ha d’aplicar amb contundència”.

El conseller d’EUPV va tornar a demanar al director general de RTVV tot allò que ja li va exigir en l’últim Consell d’Administració de l’ens públic, “és a dir, una investigació en profunditat que depure totes les responsabilitats i complicitats que hi hagueren, així com, i sobretot, que López Jaraba cesse definitivament i d’una vegada per totes a Vicente Sanz i que a partir del que ha passat hui als jutjats siga acomiadat disciplinàriament, tal i com marca la llei”.
 
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid