Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció i poder
Blanes paga els aparcaments més cars de tot l'Estat

SABA té els aparcaments més cars de tot l’Estat i també s’ha quedat la gestió per 10 anys de les zones blaves de Blanes

13/08/2013 Res-pública

Segons una notícia del digitalt Dircte.cat Blanes paga els aparcaments més cars de l'Estat. I malgrat que els veïns tenen un 20% de descompte segueixen pagant uns aparcament SABA més exagerats de l’Estat espanyol (3,063).

La decisió presa en el darrer ple municipal ha entrat en vigor per urgència aquest més d’agost, un augment que se suma a l’augment considerable de zones blaves del municipi de la Costa Brava.

Tal i com apunta aquest mitjà, ltres ciutats pròximes han sabut negociar millor amb preus molt per sota de l’aparcament blanenc: Mataró (2,77), Figueres (2,73) o Girona (2,36).

 

CiU i SABA, interessos comuns

Segons aquest mitjà SABA va exigir compensacions per l’hora gratuïta dels contribuents blanencs, però que a la pràctica aquesta hora  ha fet augmentar els ingressos de l’empresa.

L’hora gratuïta va ser acordada pel Govern de CiU a proposta d'ERC amb la condició que no generés cap cost a les arques municipals.

Però SABA, concesionària de l’aparcament per 50 anys, va aprofitar el canvi de govern municipal (actualment a mans del PSC) "amb exigències de compensacions, compensacions en cap cas demostrades, ni tant sols consten en l’expedient de modificació de preus aprovat amb nocturnitat d’estiu aquest mes de juliol."  En aquesta situació CiU va donar suport a l’augment desmesurat de l’aparcament a proposta del govern municipal del PSC.

Aquest fet ha generat un "malestar evident en els sectors comercials i econòmics de la ciutat i incomprensió i indignació per la decisió de CiU que renega d’una proposta feta per l’anterior govern municipal de CiU."

 

La CUP ja va avisar

La CUP de Blanes ja va avisar d'aquesta dervia d'encariment sense mesura dels aparcaments a Blanes i dels negocis que amagaven determinades decisions polítiques: referint-se al darrer ple de l'octubre la candidatura independentista denunciava que era "la tercera vegada que s’aprovaven, donat que les dues vegades anteriors havia quedat deserta, i es fa pràcticament a mida de SABA, la única empresa que es presenta."

El plec de clàusules per la licitació de l’explotació de les zones blaves a Blanes, per procediment d'urgència, van afavorir un contracte amb una durada de 10 anys i un import de 1’7 milions d’euros, que implica passar de 100 a 420 places de zona blava a l’hivern, que  l’estiu s’amplien fins a 2223 (300 més que en l’actualitat). Per a la CUP tota aquesta operació es va fer d'esquenes al poble, accelerant la privatització dels aparcaments i establint una hipoteca per al poble sense precedents.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid