Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cercavila en defensa d'un aparcament gratuït a la Universitat Rovira i Virgili

Unes 200 persones, en la seva majoria estudiants de la Universitat Rovira i Virgili (URV), es concentraren ahir a Tarragona en resposta a la intenció de privatitzar l'aparcament de la Facultat de Jurídiques de la capital del Tarragonès. Les mobilitzacions foren organitzades pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que al llarg de les darreres setmanes ha començat una campanya de denúncia davant d'aquest i d'altres processos privatitzadors. 
 

21/02/2008 23:28 Política

Després d'una concentració a les portes de facultat, i de la realització d'un passaclasses animant als i les estudiants a afegir-s'hi, s'inicià una marxa pel recinte de la facultat on es denuncià la privatització de l'aparcament, que serà de pagament a partir d'ara, i que costarà uns 35 euros mensuals segons ha informat l'organització estudiantil. Aquesta situació es donarà en altres aparcaments de la Universitat de Tarragona durant els propers mesos.

 Al llarg de la cercavila, que s'allargà durant una hora tant per dins com per fora del recinte, es cridaren consignes a favor de la gratuïtat d'aquest aparcament i en defensa de l'ensenyament públic. Finalment, es procedí a una lectura del manifest i a advertir al rectorat de noves mobilitzacions sinó es pren en consideració les seves demandes. Fonts de la Universitat reaccionarem negativament a aquestes a través de diferents mitjans de comunicació

Segons informa el SEPC, mobilitzacions com aquesta serveixen per a "denunciar el mal servei i preu dels transport públic al Camp", un fet que al seu entendre "provoca que molts estudiants es vegin obligats a agafar el cotxe. L'economia de la majoria d'estudiants és baixa, i un plus més de diners els hi suposo molta cosa."
concentracioaparcamenturv
Des d'aquesta organització estudiantil, es lliga la privatizació d'aquestes places d'aparcament, així com l'externalització dels serveis de reprografia o restauració, en el marc de la reordenació prevista per l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), ja que aquesta dificultarà l'accés als estudis superiors a les persones amb menys recursos.
 
Per saber-ne més:

Acte en defensa d’un aparcament públic i gratuït a la Universitat Rovira i Virgili - SEPC

Concentració contra la privatització del pàrquing de Jurídiques - Pobleviu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid