Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
El regidor de la CUP de Reus va renunciar a la targeta d’aparcament

La formació reitera que “s’acabi amb el privilegi d’aparcar gratuïtament pel fet de ser un càrrec electe o directiu”

28/01/2013 Política
David Vidal David Vidal

En relació a la notícia apareguda avui al Diari de Tarragona, amb el titular “TGN se gasta 18.000 euros en pagar parking a concejales y altos cargos”, des de la CUP a  Reus volem recordar, que el regidor de la nostra formació David Vidal, va renunciar a aquesta targeta l’any 2011 i no l'ha usada mai més. A més, recorda que fa més d’un any que està pendent que AMERSAM faci una proposta perquè els veïns i veïnes puguin tenir descomptes per aparcar en la zona blava.

El primer privilegi al qual va renunciar el regidor de la Candidatura d’Unitat Popular de Reus David Vidal, just en entrar al Consistori, va ser la targeta d’aparcament gratuïta als pàrquings d’AMERSAM. En aquell moment, la CUP va fer pública aquesta decissió i va sortejar la targeta entre els reusencs i reusenques que un any abans –quan la CUP encara no tenia representació a l’Ajuntament-, havien signat una proposta de la CUP al Ple de l’Ajuntament per impulsar la “Targeta resident”.

Al cap d’un temps, AMERSAM va bloquejar la targeta, i la persona guanyadora no en va poder fer ús. A més, l’any 2012, David Vidal ja no va rebre la targeta d’aparcament, mentre que sí que ho van fer la resta de càrrecs electes de la ciutat i els alts càrrecs directius.

Des de la candidatura de l’esquerra independentista, denuncien de nou, coincidint amb l’aparició d’aquesta informació, el privilegi que tenen els i les càrrecs electes i càrrecs directius de l’Ajuntament per gaudir d’aquesta targeta. Un fet que la CUP considera “molt greu”, tenint en compte els greus problemes d’aparcament existents a la ciutat.

En aquest sentit, David Vidal denuncia que “fa més d’un any que vam aprovar una moció per a la creació de la Targeta Resident i el govern municipal no ha fet res al respecte”. “Només va votar a favor al Ple per quedar bé davant de la ciutadania”.

Fa uns mesos, la CUP va preguntar de nou al govern municipal com es trobava l’aplicació d’aquesta proposta, coincidint amb el primer aniversari de la seva aprovació. El govern es va limitar a lliurar un document a la CUP on apareixien diferents propostes per millorar la mobilitat de la ciutat, realitzat l’any 2008 per uns tècnics externs, però que vetava la proposta de la Targeta Resident.

Davant d’aquesta situació, Vidal denuncia que “és una vergonya que el govern ens doni suport en l’aprovació de mocions que després no té la mínima intenció de tirar endavant”. I, ha posat l’accent a denunciar que, “mentre l’Ajuntament ha fet cas omís a la nostra proposta, els veïns i veïnes de la ciutat cada cop tenen més problemes per aparcar els vehicles. Tampoc no es fan cap tipus de polítiques per millorar la mobilitat, mitjançant el transport públic o mitjans de transport alternatiu”.

A l'últim, Vidal demana que “s’acabi amb el privilegi d’aparcar gratuïtament pel fet de ser un càrrec electe o directiu”. I, més, quan aquesta targeta no discrimina si la persona que l’utilitza en fa un ús durant la seva jornada de treball, o si bé, quan aquesta en fa un ús personal. També recorda que la CUP renuncia a les dietes per assistència als consells d’administració d’INNOVA, que van a parar al Fons Social Germinem, i ha renunciat a tot un seguit de privilegis que es poden consultar al bloc del grup municipal.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid