Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració per la mobilitat i l'aparcament gratuït a la URV

Demà a les 12 hores al pati central del Campus Catalunya  de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Està convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC URV)
I és que, aquest curs, la principal queixa de les estudiants és la pujada de preu de l'aparcament i la impossibilitat d'aparcar segons en quines hores, ja que veïns de fora de la comunitat universitària han ocupat els llocs, segons el SEPC.

16/03/2010 14:40 Educació
En acabar la concentració els estudiants es dirigiran en bloc cap a la plaça Imperial Tàrraco on hi ha convocada una manifestació en defensa de l'ensenyament públic, i en la qual el SEPC també hi participa. 
 
El SEPC de la URV ha centrat aquest curs en assenyalar els problemes o les queixes de les estudiants, gràcies a una bústia que el novembre van col·locar al al Campus Catalunya. Les continues privatitzacions a les que es veu sotmesa la facultat (tots els serveis estan gestionats per empreses privades) afecten a les estudiants d'una forma directa i més ara en temps de crisi. La principal queixa de les estudiants ha estat la pujada de preu de l'aparcament i la impossibilitat d'aparcar segons en quines hores, ja que veïns de fora de la comunitat universitària han ocupat els llocs. Per tant, aprecien com Vicsan, és una empresa privada que fa negoci a través de les estudiants d'un universitat "pública". Des del SEPC exigim que l'aparcament sigui un servei per a la comunitat universitària i que per tant sigui gratuït.
 
Per altra banda i en base un document que el SEPC va lliurar a la universitat, on exigeixen que la mobilitat sigui contemplada dins els pressupostos de la Generalitat per les universitats. En aquesta direcció demanen que amb el carnet d'estudiant es pugui utilitzar el transport públic gratuitament, degut a les condicions precàries que especialment ens trobem les joves estudiants d'avui en dia: precarietat laboral, habitatge...
 
El document, a més a més, remarca que el principal atac a a universitat pública és l'EEES, i en conseqüència la liberalització de l'ensenyament, i la posada d'aquest al servei de les grans corporacions,dels interessos econòmics, enlloc d'apostar per la sociabilització del coneixement. "De què serveix que s'avanci en el camp de la medicina, si les patents les tenen unes multinacionals (que ara dicten directament els plans d'estudi a través de del mal anomenat Consell Social), que dia rere dia estan deixar morir gent que no es pot pagar els fàrmacs" es pregunta el SEPC
 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid