Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Multen dos militants independentistes per haver participat a un acte de suport a Bildu

La Delegació del govern valencià ha denunciat els militants de la COS Antoni Infante -també militant de l'MDT- i Santiago Gassó -també d'Endavant OSAN- i els imposa multes que poden arribar als 12.000 euros. Els fets van tenir lloc dies abans de les eleccions del 22 de maig quan a diverses ciutats del País Valencià es van realitzar concentracions de suport al procés democràtic d'Euskal Herria i per exigir que la coalició Bildu pogués presentar-se a les eleccions municipals.

En aquest sentit, un grup de persones va organitzar un acte de suport a la localitat de Burjassot, a l'Horta Nord, el 5 de maig, i havent-ho comunicat a l'ajuntament.

13/07/2011 23:50 Drets i Llibertats
Segons es desprèn del manifest que s'ha difós sobre el cas, els manifestants es van topar amb un desmesurat aparell policial que, amb tàctiques militars d'ocupació de l'espai, es va dedicar immediatament a identificar totes les persones que es trobaven a la protesta, fins i tot gent que passejava per la plaça de l'ajuntament de Burjassot, i també un menor de 16 anys.
 

La policia espanyola va amenaçar llavors amb denunciar els responsables de la protesta, una denúncia que ha arribat als militants independentistes Antoni Infante i Santiago Gassó acusats de no haver demanat comunicat a l'autoritat governativa. Per aquest fet incorren en una infracció greu que pot ser sancionada amb una multa que pot anar des dels 300,51 euros fins als 6.010,12. A més, l'avís de la denúncia es va produir abans de començar la concentració, de manera que encara no s'havia desplegat cap pancarta ni es podia saber qui participava en la concentració.

Presència policial per dissuadir

policia_anticatalanaSegons remarca el manifest divulgat per l'MDT, "el que en un primer moment pensàvem podia ser un incident aïllat, a l'analitzar-lo amb certa perspectiva, creiem que s'insereix en un procés de deteriorament democràtic que cal denunciar i revertir". En aquest sentit, denuncia que d'un temps ençà a València si vols participar de qualsevol acte democràtic has d'anar "amb el carnet en la boca perquè sabem que la policia va a identificar-nos a la majoria dels presents". D'aquesta manera, considera que "l'exagerada presència policial prèvia a les concentracions té com a primer objectiu dissuadir la gent que acudeix d'incorporar-se a elles".

Es tracta, per tant, segons apunta el manifest, "d'intimidar, criminalitzar i minoritzar" els convocants de protestes davant la ciutadania i els mitjans de comunicació, en alguns casos, remarca, permeten "comentaris i actituds, per part dels membres dels cossos policials, com si fórem delinqüents o estiguérem estigmatitzats per defensar posicions que podran ser políticament correctes o no, podran ser compartides o no, però tenim tot el dret a manifestar-les, tot i que siguen contràries a les posicions del gran partit bifront que ens governa".

Cap intervenció policial contra els bancs

"Hem suportat les càrregues policials el dia de la vaga general contra la crisi, però no hem vist cap intervenció policial contra els responsables dels bancs, caixes o empreses que l'han generada", denuncia, i afegeix "hem suportat la identificació contínua per l'aspecte o el contingut de la convocatòria (antifeixista, defensa del dret dels pobles, contra les guerres imperialistes, etc.), però hem de suportar uniformes i actituds cada vegada mes a prop del feixisme militant". Així, conclou "hi ha qui se li ompli la boca amb els drets i la democràcia, però aquests drets són cada vegada més reduïts i esquifits".

D'altra banda, constata com l'intent de boicot del llibre de Vicent Flor a València "la policia va tardar més de mitja hora en fer acte de presencia i els feixistes pogueren anar-se'n sense ser ni tant sols identificats". En aquest sentit, fan una crida "a revertir el procés, ja que la policia respon a criteris d'actuació política" i exigeixen a la Delegació del Govern "que deixe de perseguir les persones i organitzacions democràtiques i pacifiques i per contra ature qualsevol mena d'atac feixista".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid