Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IRLANDA
Disturbis a Irlanda del Nord

Un total de 32 policies i un diputat unionista han resultat ferits als disturbis de Belfast amb motiu de les marxes protestants de l'Ordre d'Orange. La violència va esclatar en una zona del nord de la capital nord-irlandesa després que la policia impedís als orangistes passar per un barri republicà

14/07/2013 Internacional

El diputat Nigel Dodds, del Partit Democràtic Unionista (DUP) va ingressar a l'hospital Royal Victoria, a l'oest de Belfast, amb ferides al cap per l'impacte d'un maó. El comissari de la Policia nord-irlandesa, Matt Baggott, ha indicat que 32 agents van rebre atenció mèdica després que joves protestants llancessin diferents objectes tallants contra ells en represàlia per la prohibició de la marxa. Baggott qualificar la violència de "vergonyosa i lamentable" i va informar que la ciutat es reforçarà amb més agents als carrers. El comissari també va demanar als líders de l'Ordre d'Orange que reflexionin sobre el que ha passat després d'haver demanat als protestants que es manifestessin contra la prohibició.

Com cada any, l'Ordre d'Orange marxa pels carrers de l'Ulter per commemorar la victòria del rei protestant Guillem III d'Orange sobre el catòlic Jaume II a la batalla del Boyne el 1690, en unes desfilades que sovint travessen zones republicanes. Als disturbis de la nit de divendres, grups protestants van expressar el seu descontentament després que l'anomenada Comissió de Desfilades, que pren la decisió final sobre el trajecte que els orangistes poden fer, decidís impedir que aquests passessin per Ardoyne, important zona catòlica del nord de Belfast. (Al vídeo es poden veure alguns d'aquests incidents)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid