Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat
L'independentista català empresonat a Irlanda del Nord sortirà en llibertat el 22 d'agost

En Roger va ser posat en cerca i captura i empresonat fa dos anys després d'uns avalots de protesta que hi va haver a les marxes orangistes de Belfast

13/08/2012 Drets i Llibertats

Roger, l'independentista català que està empresonat a Irlanda del Nord des de l'agost del 2010 sortirà en llibertat el proper dimecres 22 d'agost.

Aquest periodista veí de Cerdanyola del Vallès va ser posat en cerca i captura i empresonat fa dos anys després d'uns avalots de protesta que hi va haver a les marxes orangistes a Ardoyne, Belfast. En concret, l'independentista català va ser jutjat sota l'acusació d'haver llençat un bloc de formigó contra un agent de policia que carregava durant els avalots de protesta contra les marxes unionistes.

El 4 de juliol del 2011 en Roger i catorze independentistes irlandesos van ser jutjats per aquests fets. Durant el judici es va posar de manifest que la prova incriminatòria, una fotografia publicada a un diari sensacionalista i un vídeo en què apareixia l'independentista català amb la cara descoberta, no demostrava que l'objecte llençat tingués la intencionalitat de ferir el policia, ja que des del lloc on es trobava dalt d'un edifici no els podia veure.

Quan es van produir els incidents d'Ardoyne en Roger es trobava a Belfast estudiant anglès des feia uns mesos. 

Cartes des de la presó en un blog

Des de la seva entrada a la presó, el cerdanyolenc ha anat explicat -i denunciant- la seva situació a través d'una cartes que el seu grup de suport publica al blog Locked Up: Blog d'un activista Català empresonat a Irlanda: un compte enrere a la llibertat. Des de fa ja un cert temps, el jove va publicant les seves reflexions precedides d'un compte enrere. El darrer escrit porta per títol "Un mes i 12 dies".

El grup de suport manté també actiu un compte de Twitter des d'on ha detallat que arribarà a l'Aeroport del Prat el 22 d'agost a les sis de la tarda, tot i que avisa que per qüestions burocràtiques pot tardar més a sortir.
 
"Vam ser caps de turc"

En la seva primera entrevista als mitjans, que va concedir a Llibertat.cat el passat mes de gener, va denunciar les irregularitats del judici i la criminalització contra ell que va prevaldre durant tot el procés. El jove sostenia que "molts dels acusats vam ser caps de turc" i criticava la situació dels centres penitenciaris del nord d'Irlanda, que qualificava de "presons de guerra" i afirmava que "són encara un reducte de l'extrema dreta filobritànica".

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid