Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
A l'estiu hi ha “La guerra de les banderes” a Euskal Herria

A l'agost hi ha la Semana Grande de Bilbo i la de Donosti on tradicionalment hi ha hagut incidents per la presència de la bandera espanyola a l'Ajuntament durant les festes. A més fa anys que l'ikurriña està prohibida a Navarra fet que sovint provoca enfrontaments especialment durant els San Fermins

24/07/2013 Internacional

A l'estiu tradicionalment hi ha “La guerra de les banderes” a Euskal Herria. A l'agost hi ha la Semana Grande de Bilbo i la de Donosti on sovint hi ha hagut protestes per la presència de la bandera espanyola a l'Ajuntament. D'altra banda, el que va passar amb la penjada de l'ikurriña gegant el passat San Fermín té el seu origen en l'obsessió dels mandataris unionistes per fer veure que la bandera basca és una símbol aliè als navarresos, quan és evident que una gran part de la societat navarresa se sent representada per aquesta bandera, per no entrar a esmentar les evidències històriques, culturals i científiques que posen de manifest que el veritablement fictici és concebre a Nafarroa d'esquena a la resta de províncies basques.

Aquesta obsessió es concreta en la inefable Llei de Símbols, fomentada expressament per vetar l'ikurriña l'any 2003. D'aquí  sorgeix l'actual afany de les autoritats espanyoles per imposar la bandera espanyola als ajuntaments bascos, contra la voluntat popular. L'obsessió per les banderes, per tant, no es dóna precisament per part dels bascos, sinó dels que intenten negar l'existència d'Euskal Herria, representada per aquest i molts altres símbols. Al vídeos es poden veure els incidents de la Semana Grande de Bilbao de 1997 i la persecussió de l'ikurriña als San Fermins dels anys 2011, 2012 i 2013.

Valora
Vídeos
San Fermin 2011
San Fermin 2011
San Fermin 2012
San Fermin 2012
San Fermin 2013
San Fermin 2013
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid