Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Concentració a la ciutat de la justícia de Barcelona en suport dels encausats del #29M

L’Ajuntament de Bordils aprova donar suport el jove d'Olot, que juntament amb 5 joves més encausats seran jutjats el proper divendres pel fets del 29M.

11/06/2013 Drets i Llibertats

Alerta Solidària i l’assemblea d’ARRAN Les Corts convoquen una concentració a la plaça de la justícia el proper divendres dia 14 de juny a les 10h, data en què se celebrarà el judici a les militants d'ARRAN  a qui demanen fins a set anys de presó pels fets de la vaga general del 29 de març de 2012.

El cas és un exemple més de l’actuació repressiva del tot desproporcionada que es va derivar de la ja històrica vaga general del 29M. Els números parlen per ells mateixos: un centenar de detencions, sis empresonaments i més de cent persones ferides. El caràcter polític d’aquestes elevades imputacions resulta més que evident, tal com ho remarquen Alerta Solidària i ARRAN.

Per aquestes orgnaitzacions, el Fiscal, l’Ajuntament de Barcelona i el cos de Mossos d’Esquadra s’han posat d’acord per demanar-los penes del tot desproporcionades. "Però a les companyes de les Corts no les jutgen per haver tallat un carrer el dia 29M. Les jutgen per la seva condició de joves compromeses amb la seva lluita contra el capitalisme. Es tracta, ni més ni menys, d’un judici contra la consciència social" afirmen.

La campanya de solidaritat s'ha estés arreu del territori

El ple de l’Ajuntament de Bordils del passat dijous 06 de juny va votar a favor de la moció presentada per la CUP de Bordils per donar suport el veí d’Olot Genís Martín i Serra que juntament amb 5 joves més encausats seran jutjats el proper divendres pel fets del 29M. La moció va ser aprovada amb 3 vots a favor (2 CiU i 1 CUP), 4 abstencions (1 CiU i 3 GIB-PM) i 1 vot en contra de CiU.

Dissabte passat, el districte de Les Corts es va mobilitzar per donar suport als encausats. Durant aquests dies d'han fet actes a Olot, el Clot, Vic, Girona, el Vendrell... En aquesta web hi ha un ampi recull de les mostres de solidaritat rebudes.

Detencions i acusacions

Les 6 persones van ser detingudes quan el piquet va ser dissolt per una càrrega dels Mossos d’Esquadra que provocà la corredissa general dels participants de la marxa al seu pas pel carrer Entença, al barri de Les Corts. Detinguts per agents de la brigada mòbil, com ho podrien haver estat altres veïns, estan acusats de desordres públics, delicte contra la seguretat vial i danys. Malgrat tot no s’ha presentat cap prova que els inciminin, tret de la declaració d’un agent de paisà que es trobava al lloc dels fets però sense cap descripció clara ni cap imatge gràfica que correspongui amb els perfils dels acusats.

 

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid