Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Festa Major
ARRAN crida a gaudir de la festa i a protestar a les "Completes 2013" de Reus

L'organització juvenil recorda l’actuació desproporcionada que realitzaren agents de la Guàrdia Urbana que posà en perill a persones de totes les edats. Així com l'imputació de 8 persones de diversos delictes que poden sumar anys de presó.

23/06/2013 Política

ARRAN ha convidat al veïnat de Reus, mitjançant un comunicat, anar a la plaça del Mercadal el proper divendres, a gaudir de la festa i a protestar, xiular i cridar, "perquè sabem molt bé, tal com es demostrà l’any passat, que si la Guàrdia Urbana d’aquesta ciutat no entra a la plaça a intimidar, vacil·lar o directament agredir, cap persona que ve a fer gran aquesta Festa haurà de patir per la seva seguretat".

L'organització juvenil de l'Esquerra Independentista reivindica el dret a la protesta, argumentant que "la Festa Major no la fan sols els elements festius, barraques o la tronada; sinó totes i cadascunes de les persones que la viuen, organitzant-la o venint a plaça amb amics i familiars, indiferentment del seu origen o sexe. I realment, quan les persones que fan gran la festa són desnonades de casa, han d’estar mesos o anys esperant una operació a l’hospital, no poden estudiar perquè no tenen diners o simplement han de marxar a l’estranger a buscar feina, quan totes aquestes persones cada dia tenen més problemes per tirar endavant, quin sentit té la Festa? Pot ser realment gran una Festa Major quan les persones que la fan gran veuen el seu futur cada cop més negre?"

ARRAN canalitza la protesta contra l'Alcalde, Carles Pellicer "màxim responsable de CiU, per formar part del partit que desde la Generalitat retalla els nostres drets i retarda cada cop més el procés sobiranista engegat pel poble català"; Alícia Alegret, primera tinent d’alcalde pel PP i màxima responsable de la Guàrdia Urbana "per la seva incompetència al capdavant del cos policial"; els regidors del PSC "per buscar fer oposició des de l’oportunisme" i els representant de l’Església que participa de la comitiva oficial per "representar a una institució arcaica que busca tornar a adoctrinar la mainada a les aules de les escoles públiques".

Protesta contra les retallades i els "abusius sous dels polítics" a les Completes 2012

Segons els jovent de l'Esquerra Independentista, durant els actes previs de Sant Pere, a la plaça Mercadal hi havia convocada una concentració en rebuig a les polítiques restrictives als drets socials, laborals i nacionals aplicades pels governs estatal, comunitaris i municipal, així com per mostrar el rebuig popular pels afers dels salaris desmesurats de la classe política reusenca o la gestió d’Innova.

Mentre es duia a terme aquesta protesta pacífica, remarquen els joves, consistent en una xiulada popular, al pas de les autoritats locals, un grup d’agents de la Guàrdia Urbana han volgut silenciar-la "a base d’empentes i cops a la gent que es trobava a la plaça gaudint de la festa major, fins al punt que persones del seguici festiu han hagut de ser ateses pels serveis mèdics per les contusions rebudes." En aquest enfrontament també s’hi han afegit posteriorment agents dels Mossos d’Esquadra i policies de paisà. L'actuació policial va ser qualificada  "violenta, irracional i impròpia".

Vuit persones van ser citades a declarar pels Mossos d'Esquadra durant els mesos de juliol i agost passats per aquests fets de "Sant Pere xiula fort!", la xiulada que hi va haver durant la concentració a les "Completes 2012". Els 8 manifestants van ser imputats per desordres públics i cinc d'ells també per atemptat a l'autoritat.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid