Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Imputats tres joves d'Arran de Reus per protestar contra les retallades

La policia va carregar contra els manifestants d'una protesta que es va celebrar a Reus el passat 28 de juny

18/07/2012 Drets i Llibertats

Tres veïns de Reus han estat citats a declarar aquest dimecres a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la capital del Baix Camp com a imputats per la xiulada que hi va haver el passat 28 de juny durant una concentració contra les retallades. Els tres joves, militants d'Arran, estan acusats dels delictes de desordres públics i atemptat a agents de l'autoritat.

L'organització juvenil ha recordat que "els incidents els van protagonitzar els agents de l'ordre un cop les autoritats ja havien accedit a l'Ajuntament".

Davant d'aquests fets, Arran ha condemnat "l'increment de la persecució política que s'està produint contra les veus crítiques al sistema i a les polítiques neoliberals", un "assetjament" que, afirma, "és especialment evident en el jovent organitzat". "No és cap casualitat que dels centenars de reusencs assistents a la plaça hagin imputat a militants d'Arran", sosté.

Per tot plegat exigeix l'aturada de les polítiques contràries als interessos populars, les privatitzacions als ens públics i els acomiadaments i demana l'absolució dels joves imputats i la fi de la persecució contra el jovent. A més, exigeix responsabilitats polítiques i la dimissió de la regidora i presidenta del PP de Reus, Alícia Alegret.

Per Arran, "la por que els dirigents polítics tenen a tota mostra de rebuig cap a les seves polítiques de retallades i cap a les alternatives plantejades" els "porta a exercir una repressió activa per tal de silenciar-les".

Arran ha fet una crida a la població reusenca a sumar-se al manifest de rebuig a l'actuació policial del dia 28 de juny a Reus.

Protesta contra les retallades i els "abusius sous dels polítics"

El passat 28 de juny, durant els actes previs a Sant Pere, a la plaça Mercadal hi havia convocada una concentració en rebuig a les polítiques restrictives als drets socials, laborals i nacionals aplicades pels governs estatal, català i municipal, així com per mostrar el rebuig popular pels afers dels salaris desmesurats de la classe política reusenca o la gestió d’Innova.

Mentre es duia a terme aquesta protesta pacífica, consistent en una xiulada popular, al pas de les autoritats locals, un grup d’agents de la Guàrdia Urbana van voler silenciar-la "a base d’empentes i cops a la gent que es trobava a la plaça gaudint de la festa major, fins al punt que persones del seguici festiu van haver de ser ateses pels serveis mèdics per les contusions rebudes". En aquest enfrontament també s’hi van afegir posteriorment agents dels Mossos d’Esquadra i policies de paisà, segons van denunciar el propi jovent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid