Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#novullpagar
"Mallorca Lliure de peatges" defensa la il·legalitat de les multes

La plataforma informa que podien ser sancionats pels fets del 20.5.12

12/06/2013 Política
La marxa al Túnel des de Sóller La marxa al Túnel des de Sóller

Passat mes d'un any de les primeres accions del #novullpagar i de la insubmissió massiva del 20 de maig de 2012, la Plaraforma "Mallorca Lliure de peatges" assegura que manté la lluita en defensa de la il·legalitat de les multes,.  reclamant el cobrament de la subvenció que ens deuen ja fa 26 mesos (més de 3.000.000 de €) i, per damunt de tot, seguirà defensant i reclamant una Mallorca Lliure de Peatges.

Pel que fa a les multes, la Plataforma assenyala que després d'esser multats il·legalment per part del personal de la empresa del túnel de Sóller, de presentar a la DGT, primer al·legacions que varen esser desestimades i, després recursos de reposició, aquests han estat també desestimats. Malgrat l'Estat s'ha vist obligat a legislar per poder sancionar el #novullpagar a partir del 1.1.13, mantenen que els fets es podien sancionar del 20.5.12.

Acabada la via administrativa, el pròxim pas era interposar un recurs contenciós administratiu als Tribunals, segons la Plataforma. Ara bé, la pujada brutal de taxes judicials fa que  hagin hagut de desestimar aquesta via, inassumible econòmicament. Es per això que s'ha acudit al Defensor del Poble, tal i com han fet els multats de Catalunya amb el Síndic de Greuges que ha demanat al Servei Català de Trànsit i a la Generalitat que arxivi les sancions.

La Plataforma recorda que les sancions del #novullpagar es el cas més gran de repressió a Mallorca de tots els que tengueren lloc l'any 2012, amb 150 persones sancionades il·legalment i més de 300 multes que sumen més de 30.000 €.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid