Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitage
Ocupació d'un bloc de vuit habitatges a Blanes

La PAH considera l'ocupació de l'immoble és "legítima" i assenyala que els primers veïns del bloc són persones que tenen absoluta necessitat d'ocupar els pisos

13/05/2013 Drets i Llibertats

Aquest dissabte, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Blanes (PAH) va donar donat a conèixer aquest dissabte l'ocupació d'un bloc de 8 habitages a la població. Els habitatges s'han destinat a quatre famílies del poble que no tenien casa, vivien una situació d'extrema precarietat, i dormien a la platja o en un garatge.

Aquest és el desè bloc d'habitatges que han alliberat les PAH d'arreu de Catalunya. En principi, el portaveu de la PAH de Blanes, ressalta que no tenen previst ocupar nous habitatges però que obriran tots els pisos del bloc per atendre a altres famílies necessitades.

La presentació del que el col·lectiu denomina "Obra Social de la PAH es va efectuar després de dur-se a terme una assemblea a la Plaça d'Espanya per part de membres de les PAH de les comarques nord-orientals, a la qual van assistir unes 150 persones.

La reunió va començar passades les 10 del matí i en la mateixa diverses persones van prendre la paraula bé per explicar la seva situació, o per adonar del treball que realitzen en la plataforma. També, es va informar de reunions i mobilitzacions previstes per als propers dies.

Posteriorment, els assistents van marxar en manifestació pel carrer Ample fins a la finca situada en la Rambla Joaquim Ruyra. L'immoble, que segons un portaveu de la PAH de Blanes es va construir fa almenys tres anys, estava buit fins a fa pocs dies. Pertany a Caixa Penedès, entitat que es va integrar al Banc Mare Nostrum. Ara com ara, els membres de la PAH desconeix si està inclòs en el SAREB, el denominat "banc dolent" encarregat de vendre els pisos que els bancs s'han quedat a conseqüència de la bombolla de la bombolla immobiliària.

Tot i així, un portaveu de la PAH va explicar que l'ocupació de l'immoble és "legítima" i que els primers veïns del bloc són persones que tenen absoluta necessitat d'ocupar els pisos. Membres de la PAH de Blanes van informar a una parella de Mossos d'Esquadra que l'ocupació s'havia realitzat fa dies. També, es va comunicar la dada a la policia local de Blanes.

La PAH demanarà mantenir els propers dies una entrevista amb l'alcalde Josep Marigó i els representants dels serveis socials de l'Ajuntament, previsiblement para, a més d'informar-los de la situació de l'immoble, recaptar el suport de la institució local amb els inquilins.

Per la seva banda, la CUP havia demanat sumar-se a les accions de la PAH que es realitzarien aquest cap de setmana a Blanes.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid