Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Indignats
El 15-M pren de nou el carrer i ocupa un edifi a Barcelona

Els carrers de Barcelona, València i Palma prenen de nou el protagonisme per denunciar l'estafa que representa allò que s'ha institucionalitzat com a crisi

13/05/2013 Drets i Llibertats

Ahir a la tarda milers de persones es van manifestar pels carrers de Bacelona, València i Palma per commemorar el 2n aniversari del Moviment 15-M on les plataformes contra les retallades, la privatització i molt especialment la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques van ser el protagonistes de la jornada.

Barcelona

Milers de persones van sortir de la plaça de Catalunya fins la l'Arc de Triomf sota el lema “Aturem el genocidi financer, juntes podem!”. La marxa estava encapçalada per membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), seguits de molts altres col·lectius, com membres de les assemblees de barri del 15-M i de la marea groga per l'educació.

Tot i que la marxa es va donar per finalitzada cap a les 20h, una columna es van endinsar per Ciutat Vella i va ocupar edifici d'habitatges buits al carrer de Sant Pere Més Baix. Els manifestants van entrar-hi, amb el suport de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, vol allotjar-hi famílies desnonades i convertir els baixos en un centre social.

València

Cinc columnes van sortir les torres de Quart i Serrans, l'Hospital General, el pont d'Aragó i el CIE de Sapadors per a confluir una hora després davant l'Estació del Nord, des d'on ha partit la manifestació unitària sota el lema 'Tots junts, més indignats que mai'.

Els assistents van corejar càntics contra el sistema, els polítics i les retallades o la troica, encara que enguany han destacat les referències als desnonaments i l'atur. Així, una gran pancarta mostrava les 727.500 raons per al canvi, coincidint amb el nombre d'aturats del País Valencià, mentre que alguns participants van demanar que "el pròxim desnonament siga a la Moncloa".

Palma

Sota el lema "De la indignació a la rebel·lió", la manifestació va comptar amb alguns assistents que portaven samarretes de la plataforma educativa ‘Crida’. A més, en l’acte van participar membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i del GOB.

Els convocants, a través de les xarxes socials, consideraven que és il·legítim un Executiu que té a diversos ministres i exministres “asseguts en la banqueta per l’estafa de Bankia”, i d’altres que “ignoren una Iniciativa Legislativa Popular” signada per un milió de persones pel dret a l’habitatge.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid