Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a l'habitatge
La PAH ocupa un edifici a Sabadell per allotjar famílies desnonades

Un grup de persones pertanyents a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha entrat avui en un edifici de pisos nou a Sabadell per ocupar-lo. Més d'un centenar de persones han participat en l'ocupació o hi han donat suport.

13/04/2013 Res-pública

L'edifici, situal al carrer de Sant Ferran de Sabadell, mai ha estat habitat. Es tracta del tercer edifici de Sabadell que ocupa la PAH. Aqueset edifici, propietat de Caixa Penedès-Banc Mare Nostrum, feia quatre anys que estava buit.

La PAH ha manifestat a través d'un comunicat que "en les properes hores algunes famílies que estan a punt de perdre el seu habitatge o que han hagut d'entregar-lo per quedar sense deute aniran allotjant-se en aquest bloc."

Es tracta d'un acció de reapropiació social que, segons ha assenyalat LaDirecta.info, "fins i tot l'Ajuntament de Sabadell s'ha compromès amb la PAHC a no criticar públicament aquesta acció com ja va passar en la darrera ocupació al carrer Lorca, quan des de l'Ajuntament Joan Manau va afirmar que 'entenia que la gent no tenia més opció que aquesta' si les entitats financeres seguien sense aportar habitatges buits a l'administració."

Pau Llonch, de la PAHde Sabadell, ha manifestat als mitjans que "Lamentem, en el fons, haver de fer aquestes coses, perquè, com sabeu, per a les persones que ocupen, és un risc des del punt de vista judicial. Però no tenim més recursos, perquè l'alternativa és que la gent dormi al carrer, i això, com a plataforma, no ho podem consentir, i per això hem fet aquesta ocupació." "Avui ja dormirà gent aquí, sabem que en molts nuclis... els serveis socials estan desbordats."

 

El PP davant la lluita de la PAH: criminalitzar i amenaçar

Els portaveus del PP, seguint amb el to de les amenaces i crispació, avui dissabte han tornat a esgrimir la criminalització contra les mobilitzacions de la PAH i els escarnis populars. En el mateix to que empren els sectors catalanofòbics per atacar les revindicacions nacionals, des del PP s'ha tornat a fer comparacions amb l'Alemanya nazi: aquest cop contra la PAH.

Aquest dissabte al migdia a Madrid, durant la clausura de la II jornada de debat amb la societat organitzada pel PP amb el títol "Els polítics no són el problema", la secretària general del Partit Popular espanyol, Maria Dolores de Cospedal, ha acusat de 'nazisme pur' els promotors dels escarnis pel dret a l'habitatge. Cospedat ha declarat que les accions de la PAH davant el domicili de responsables polítics i financers responen a l'objetiu de "violentar el vot".

Cospedal ha recorregut també a l'argument de la por, insinuant el fantasma de la Guerra Civil, argumentant que aquestes situacions de tensió social li recordaven a "l'Espanya dels anys 30, quan s''assenyalava a les persones" per la seva filiació política.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid