Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Votació popular
L'ANC i la PAH guanyen el premi Joan Sardà

Per l’ANC recollirà el premi el seu vicepresident, Carles Castellanos i per la PAH membres de la plataforma a Sant Boi a més d’alguns dels afectats.

17/04/2013 Política

Aquest vespre a Sant Boi de Llobregat se celebrarà la la VII Edició del premi Joan Sardà. Enguany, coincidint amb el desè aniversari de la mort de l’històric militant d’Esquerra Sant Boi i fundador de la Secció Local, es lliurarà el premi en dues modalitats: el premi Joan Sardà al Compromís Nacional, del qual ha resultat guanyador l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), i el premi Joan Sardà al Compromís Social, del qual ha resultat guanyador la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Tots dos premis atorgats pels vots de la ciutadania mitjançant un procés participatiu a través de les xarxes socials.

El lliurament d’ambdós premis als guanyadors tindrà lloc al teatre de Cal Ninyo (Carrer Major, 43), on es comptarà també amb la presència de Gemma Calvet, diputada d’Esquerra-Catalunya Sí al Parlament de Catalunya. Per l’ANC recollirà el premi el seu vicepresident, Carles Castellanos i per la PAH membres de la plataforma a Sant Boi a més d’alguns dels afectats.

Els dos premis atorgats pels vots de la ciutadania a través de les xarxes socials

Les entitats guanyadores han sigut les que, de lluny, han obtingut la majoria dels vots de la ciutadania per davant d’altres entitats i associacions com la Fundació Banc dels Aliments, Media.cat, la Fundació Aturem Eurovegas, Cáritas, La Federació Catalana de Futbol, el Col·lectiu Wilson, la Plataforma per la Llengua, el Col·lectiu l’Esbarzer, el Col·lectiu Emma o, fins i tot, han sigut proposades persones individuals com la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau.

Els votants que han optat per l’ANC han volgut destacar la importància que ha tingut l’organització en el procés independentista actual que es va obrir arran de la manifestació de l’últim 11 de setembre. L’ANC va saber mobilitzar centenars de milers de ciutadans d’arreu dels Països Catalans fins a convocar i celebrar la manifestació més multitudinària del país, que cridava amb unanimitat independència. Des de la manifestació de fa 6 mesos organitzada pels guanyadors del premi Joan Sardà 2013 al Compromís Nacional, Catalunya i el seu dret a decidir és portada i copa els titulars de milers de diaris, molts els més prestigiosos del món.

La PAH ha sigut i és un exemple d’autoorganització i de lluita per una causa justa. Ha destacat per la seva demostració de que perseverant i treballant des dels moviments socials es pot créixer i obtenir resultats positius. D’ençà que va esclatar la crisi econòmica, els desnonaments s’han multiplicat exponencialment i , per tant, també el número de persones afectades i la PAH destaca per atreure no només a aquestes persones afectades, sinó també a persones que no es veuen perjudicades per les seves contractacions hipotecàries. És, per tant, també un exemple de generositat i filantropia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid