Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
Lliurament del manifest "Fora MIlitars de Collserola" al Consorci del Parc

Hores d'ara des de la direcció del Consorci de Collserola no s'ha donat cap resposta al manifest

29/11/2011 Drets i Llibertats
Diumenge passat, una dotzena de persones es va atansar a la seu del Consorci del Parc de Collserola amb l'objectiu de lliurar a la direcció del Consorci del manifest "Fora militars de Collserola", impulsat pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) i signat per nombroses entitats i col·lectius.

El manifest també ha tingut el suport pels plens municipals de Molins de Rei, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Esplugues de Llobregat, encara que alguns, com és el cas de Sant Cugat, van mutilar el discurs antimilitarista que conté el manifest en les mocions aprovades.

El manifest demana que el Consorci de Collserola deixi d'autoritzar les pràctiques militars que es fan dins del Parc, convertit en un camp de maniobres militars, amb soldats uniformats, armats i camuflats, el que és un evident perill per les persones que transiten per Collserola. A més es destaca que no es vol veure als militars com una escena habitual, ja que el militarisme no es pot normalitzar i que no es vol un Parc de Collserola convertit en un espai on l'exèrcit practiqui tàctiques i estratègies que després portaran a terme contra poblacions d'altres països en les mal anomenades "missions de pau". Per això, conclou al manifest entregat, "demanem al Consorci del Parc Natural de la Serra Collserola que no es permeti la presència militar en el seu territori".

A lliurament del manifest també es van sumar una parella de mossos d'esquadra, que després de comprovar que els que s'havien apropat al Consorci no anaven armats es van retirar, no sense abans comentar un d'ells, amb enyorança, com li recordàvem les escenes de Collserola a les maniobres que va fer durant el servei militar a Benasc.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid