HOMOFÒBIA
La Llei contra l’Homofòbia arriba al Parlament

La llei té el suport de part de l’oposició (PSC, ERC, ICV-EUiA, la CUP i Ciutadans) que sumen 66 diputats de la cambra: un menys que la majoria absoluta. En contra de la llei es posicionen CiU i el PP.

10/05/2013 Drets i Llibertats
Llei contra l'homofòbia Roda de premsa al Parlament de Catalunya després del registre de la proposta de llei contra l'homofòbia

Representants d'entitats del col·lectiu de Gays, Lesbianes, Transexuals i Bisexuals (LGTBI) i d'alguns dels partits de l'oposició van registrar ahir al Parlament de Catalunya la proposta de llei contra l'homofòbia. La llei té el suport de part de l’oposició: PSC, ERC, ICV-EUiA, la CUP i Ciutadans. Són 66 vots a la cambra: un menys que la majoria absoluta. Enfront, CiU i el PP. La consellera de Benestar i Família, Neus Munté, no dóna suport a la proposta. Munté impulsa una llei contra la discriminació més àmplia que no satisfà a les entitats LGTBI.

La proposta de llei contra l’homofòbia que van registrar els partits favorables la tarda d'ahir a la cambra catalana crea eines fins ara inexistents per actuar en situacions d'atacs al col·lectiu LGTBI. La norma, amb pocs precedents a Europa, defineix què s’ha d’entendre per discriminació directa (“tota situació en la qual es trobi una persona que sigui, hagi estat o pogués ser tractada, per raó d’orientació sexual, opció afectiva sexual o identitat de gènere, de manera menys favorable que una altra en una situació anàloga”) i estableix que a banda d’aquesta discriminació directa també pot existir una altra d’indirecta, a més de l’ordre de discriminar.