Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bales de Goma
La Direcció General de Policia redacta les conclusions de la Comissió de "bales de goma"

La CUP-AE requereix al president Mas si és normal "que la Direcció General de Policia redacti les conclusions d'una Comissió Parlamentària abans que aquesta es constitueixi".

22/05/2013 Política

La CUP-AE  ha tingut accés a un document de la Direcció General dels Mossos d'Esquadra on es marquen les directrius, els compareixents i les conclusions a les que ha d'arribar la “Comissió d’Estudis dels models de seguretat i ordre públic i de l'ús de material antiavalots en esdeveniments de masses” constituïda recentment al Parlament.

L'informe de la Direcció General de Policia, redactat el 13 de maig de 2013, conclou que la comissió ha de d'assolir "redreçar el focus d'atenció de la gestió de l'ordre públic com un problema cap al desordre públic com un problema", "restituir la desafecció ciutadana envers la intervenció policial en el manteniment de la tranquil·litat pública" i "donar seguretat institucional a la gestió del desordre públic". L'informe detalla un llistat de fins a 26 compareixents -els 26 proposats pel Grup Parlamentari de CiU- que incorpora escasses veus socials i crítiques i on es detalla ni una conclusió sobre les bales de goma, motiu original de la constitució de la comissió.

El diputat David Fernàndez, ha mostrar la seva preocupació per aquest informe al torn de preguntes al President Mas al Parlament de Catalunya, ha recordat les conclusions preredactades en la Comissió d'Investigació de l'accident del metro de València, ha exigit "posar el comptador a zero" i "que es garanteixi " el debat democràtic que la societat i els moviments socials reclamen.

Per la CUP-AE aquesta comissió hauria d'assolir ” la prohibició definitiva, d'una vegada per totes, de les bales de goma per a que mai més un ciutadà quedi cec i mai més un agent de la Brimo dispari un projectil que no sap on acabarà, en una ruleta russa perversa. La CUP ha criticat que "les directrius marcades per la Direcció General de la Policia eludeix entrar en aquesta matèria i només busca justificar i emparar les actuacions del cos d'antiavalots". La CUP-AE considera especialment greu que el cos de Mossos d'Esquadra pretengui condicionar les resolucions d'aquesta comissió parlamentaria, en redacti les conclusions i "aboqui pilotes fora sobre un debat imprescindible".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid