Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La CUP rebutja operatiu policial desplegat per Interior amb motiu del 1r de Maig

Considera que l'actuació de la policia respon a la voluntat de frenar les mobilitzacions amb mètodes de terror

06/05/2013 Drets i Llibertats
La Brimo a la manifestació de Gràcia del 30 d'abril 2013 La Brimo a la manifestació de Gràcia del 30 d'abril 2013

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha fet públic un comunicat on expressa el seu rebuig a les actuacions policials desenvolupades durant les mobilitzacions del 30 d'abril i de l'1 de maig a Barcelona, i entén que responen a la voluntat de la policia autonòmica i de la conselleria actual de frenar les mobilitzacions de protesta contra les polítiques d'austeritat a través de mètodes de terror policial.

La primera d'aquestes actuacions es va viure el passat 30 d'abril a la Vila de Gràcia (Barcelona). Prop de 400 agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) del Mossos d'Esquadra van ocupar durat diverses hores el barri armats amb cascs, escuts, porres, escopetes i fins i tot màscares de gas, acció que va generar escenes de pànic i va provocar el rebuig dels veïns i veïnes. L'actuació policial responia a una mobilització convocada per l'esquerra independentista amb motiu del 1 de maig que en tot moment es va desenvolupar en to reivindicatiu, però pacífic.

L'endemà, 1 de maig, en la manifestació convocada al barri de Sants (Barcelona) pel sindicalisme alternatiu, els moviments socials i l'esquerra independentista es va viure de nou un desplegament desmesurat d'antiavalots armats "per anar a la guerra" amb un clar intent d'intimidar i generar pànic entre les persones concentrades. Al finalitzar la manifestació diverses càrregues i embestides amb els furgons de la BRIMO van dividir la manifestació i van provocar escenes de caos.

Hores després d'haver acabat la manifestació un jove militant d'ARRAN va ser detingut per fotografiar l'actuació irregular que els Mossos d'Esquadra estaven fent en un bar. La CUP considera que aquesta detenció "per fer fotografies" no té cap justificació possible i per tant és completament il·legal i demanem a la Conselleria d'Interior que obri una investigació per aclarir aquesta actuació, que se'n derivin responsabilitats i que siguin retirades les acusacions contra aquest jove que en cap cas va cometre cap acció que pugui ser tipificada com a delicte.

Finalment, demana a la Conselleria d'interior que informi del cost de l'operatiu policial d'aquest dos dies. En plena campanya retallades que estan portant el país a l'abisme, el govern malgasta diners en operatius policials que només tenen com objectiu intimidar les mobilitzacions socials en defensa dels drets socials, enlloc de destinar recursos a paliar la situació econòmica i social.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid