Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1r de Maig
Milers de persones aplega la manifestació anticapitalista a Barcelona

Sota un gran desplegament policial. La marxa va finalitzar amb aldarulls i 4 detencions. Alerta Solidària i Rereguarda En Moviment han convocat una concentració a la comissaria de Les Corts i exigeixen la seva llibertat.

02/05/2013 Política

Amb el lema “Ni UE, ni Capitalisme: Poder Popular”, gairebé unes 15.000 persones es van manifestar ahir a la tarda pels carrers de Barcelona sota un dispositiu policial format per més de 900 agents dels Mossos d'Esquadra, que recordava al que van fer la nit passada al barri de Gràcia.  

Sota aquest assetjament, la marxa va transcórrer amb normalitat en un ambient molt combatiu on les manifestants corejaven consignes contra les causants de la crisi i contra la criminalització d'aquelles que lluiten per sortides justes a la crisi. Just abans d'arribar a la seu del PP al carrer Urgell, la policia va desviar la manifestació i aquesta va circular per sota de la Diagonal fins a la seu de CiU al carrer Còrsega. 

Divideixen la la Marxa

A l'alçada de la rambla de Catalunya els mossos van carregar dividint així la manifestació en dos trams. Un minut més tard els agents van tallar la marxa a l'alçada del carrer Enric Granados. És per això que la capçalera va llegir el comunicat davant la seu de CiU, alhora que el bloc de l'Esquerra Independentista aconseguia superar el bloqueig policial enmig d'una forta escridassada contra els agents, i un tercer bloc baixava pel carrer Balmes en direcció a l'Eixample, segons informa La Directa.

En aques moments de dispersió es va detenir una persona. Minuts més tard,  també es van detenir dues més d –un activista del 15-M i una noia–  al bar La Mananta, ubicat al Carrer Girona 169 i una quarta, un militant d'Arran, just a fora d'aquest establiment pel sol fet de fer fotos durant l'escorcoll dels manifestants que estaven practicant els agents.

El Bloc Unitari Anticapitalista aplega un miler de persones a València

Aquest primer de maig entre 1.000 i 1.500 persones s'han manifestat pel matí a València amb el Bloc Unitari Anticapitalista (BUA), l'espai de treball conjunt de l'Esquerra Independentista de l'Horta -Endavant (OSAN), la COS, el SEPC, Arran i Alerta Solidària-, la Confederació Nacional del Treball (CNT) i altres col·lectius com la Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat (CAS), la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques de Burjassot, la Plataforma d'Aturats de Montcada l'Ateneu Popular de Montcada i l'Assemblea del 15M d'Algirós.

La marxa va començar seguint el mateix recorregut que van fer el sindicats majoritaris, però en la cruïlla entre el carrer de les Barques i el del Poeta Querol ha abandonat la manifestació oficial i ha girat cap a Poeta Querol per arribar a la plaça del Patriarca, on va tenir lloc l'acte polític anticapitalista.

Antònia, membre del BUA, va ser l'encarregada de llegir el manifest unitari del primer de maig, un text que, davant l'actual ofensiva del sistema capitalista (amb retallades i pèrdues de drets socials i laboral), apel·la a “la unitat d’acció de totes aquelles que rebutgem el pacte social, la pau social”.

El manifest també critica el model sindical que representen les centrals majoritàries i proclama la necessitat d'uns sindicats “que defensen l’acció organitzada de la classe treballadora en la salvaguarda dels seus interessos fins al nostre alliberament com a classe en tots els terrenys (econòmic, laboral, social, de gènere i identitari). Uns sindicats que realment lluiten per una societat sense classes i on el dret a decidir dels pobles estiga garantit”.

El text, acaba amb una crida “a tota la classe obrera i popular de la nostra comarca, l’Horta, amb l’objectiu d’iniciar totes les lluites possibles, de forma unitària, als carrers i als centres de treball. Una lluita per, no sols aturar la violència del capital, sinó per revertir-la”.

Unes 150 persones participen en la 1a primera Marxa pels Drets Socials al Baix Montseny

Unes 150 persones va caminar pel Baix Montseny en la 1a Marxa pels Drets Socials, en un concorregut Primer de Maig sota el lema Contra l’atur i la precarietat. Sota ellema "Volem una feina digna! Vuit agents socials del Baix Montseny", La Clau, CUP, Casal Quico Sabaté, la PAH, CUPA, L’arboç, Arran i la Fetillera han fet possible la marxa, que es va iniciar cap a les 11 del matí a la plaça de la Vila de Sant Esteve, va passar per Palautordera i va finalitzat a la plaça de la Vila de Sant Celoni.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid