Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat social
Els bombers catalans no participaran en els desnonaments
19/02/2013 Res-pública

Diversos representants sindicals dels bombers catalans (entre els quals UGT) han anunciat que només realitzaran obertura dels habitatges en casos d'emergència, tal i com indica la llei. Els bombers es posicionen en contra dels processos de desnonament, i es negaran a actuar com a força subsidiària de les policies i agents judicials que actuïn per expulsar persones i famílies dels seus domicilis.

En aquest sentit, representants sindicals dels bombers han anunicat que el  cas de ser requerits per manaments judicials similars als de La Corunya, els Bombers de Catalunya actuaran de la mateixa manera, recordant que és al ciutadà a qui serveixen i que no participaran en fets vergonyosos com els desnonaments.

El detonant d'aquest posicionament ètic ha estat el fet que un agent de bombers van facilitar que s'avortés el desnonament d'una dona de 85 anys a la Corunya (Galícia), a qui pretenien treure de casa pel suposat impagament d'un mes de lloguer d'un pis d'un novè pis sense ascensor i pel qual paga 126 euros de lloguer mensuals amb una pensió de 356 euros.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid