Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
L'alcalde de Sitges impedeix el debat d'una moció sobre desnonaments

La CUP denuncia en roda de premsa la manca de voluntat política del govern municipal de "dretes" per debatre i pendre partit sobre els desnonaments.

03/04/2013 Política
Mocions que s'han debatut en altres ajuntaments no es pot der al de Sitges per odre de l'alcalde Mocions que s'han debatut en altres ajuntaments no es pot der al de Sitges per odre de l'alcalde | Autor: Arxiu

L’Alcalde de Sitges ha fet caure de l’ordre del dia dels dos darrers plens una moció de la CUP consensuada amb la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) que tenia com a objectiu debatre el paper de l’Ajuntament davant els desnonaments que es donen a la vila.

Ja fa més de dos mesos que el Grup Municipal de la CUP intenta portar a debat al Ple Municipal el paper de l’Ajuntament de Sitges davant els desnonaments. Pel Ple de febrer la CUP va entrar a registre una moció que proposava entre d’altres,  un seguiment de tots els processos d’imminent execució hipotecaria i assessori judicialment a les famílies afectades i negocií amb les entitats bancàries implicades per tal d’arribar a acords per la moratòria del deute i que la policia local s'abstingués departicipar en aquells casos de desnonaments que es donin al municipi.

També es demanava que els futurs crèdits que l’Ajuntament hagi de signar amb entitats bancàries incloguin una clàusula per la qual aquestes entitats no efectuïn desnonaments a Sitges mentre el crèdit tingui vigència.

L’alcalde Miquel Forns va rebutjar acceptar a debatre aquesta moció al Ple degut a un informe del secretari que indicava algunes incompetències legals. Després d’acceptar la retirada de la moció des de la CUP es va obrir un procés de debat conjunt amb la PAH que ha donat com un dels fruits la presentació de la moció que ja ha estat debatuda i aprovada a molts ajuntaments catalans entre ells: Capellades, Girona o Sant Cugat, per citar tant sols tres exemples. Aquesta moció va ser presentada per a que fos debatuda al Ple de març, tanmateix la resposta del batlle fou la mateixa: aquesta moció no es pot portar al Ple de Sitges.

Davant d’aquests fets la CUP va organitzar un roda de premsa el darrer dimarts 26 de març a la plaça de l’Ajuntament, per denunciar la flagrant manca de voluntat de debat democràtic del Govern de dretes de CiU-PP-SGI-NH.

L’alcalde, l'única persona que té poder per fer caure de l’ordre del dia una moció, amb la seva actitud inamovible no fa més que evitar un debat necessari per a una vila a on també hi ha desnonaments.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid