Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Millet i Montull passen la seva primera nit a Brians II

Malgrat que ahir van ser traslladats a la presó Model de Barcelona en un furgó dels Mossos d'Esquadra, finalment a quarts de dotze de la nit els van traslladar a Sant Esteve Sesrovires per raons que encara es desconeixen.

Ahir la jutgessa del jutjat número 10 de Barcelona va ordenar l'ingrés a presó de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, pel cas de l'Hotel del Palau. Malgrat que la jutgessa no va considerar que hi hagués risc de fuga, l'element que la va dur a imposar-los presó sense fiança va ser el risc d'alteració de les fonts, per la influència que tenen els detinguts. 

18/06/2010 11:39 Drets i Llibertats
Sembla que costava molt trobar alguna raó per tancar Millet i Montull, però finalment ahir, després de passar molts mesos des que es va destapar l'entramat, la jutgessa va veure apreciable el risc d'ocultació, alteració o destrucció de fons o testimonis rellevants, ja que la capacitat dels imputats per influir sobre altres possibles imputats o testimonis és òbvia, per la jutgessa.
 
Aquest risc d'alteració i influència ve motivat pel fet que Montull ha declarat que aquest dimecres va estar parlant amb un dels testimonis que ha de comparèixer al jutjat i al qual li va comunicar que portés davant del jutge la documentació que acredita que els 900.000 euros presumptament apropiats fraudulentament corresponent als seus honoraris. Aquest testimoni és Óscar Díaz, que pertany al despatx d'arquitectes al·ludit reiteradament pels imputats com de confiança i a qui van encarregar importants obres del Palau. La seva intervenció en el projecte de l'Hotel era una condició innegociable, segons revela l'auto. La documentació que ha d'aportar Díaz seria un element que permetria corroborar les manifestacions de Montull a l'hora de justificar els 900.000 euros que apareixen als seus manuscrits.
 
Doncs bé, Montull ja ha mantingut contactes amb aquest testimoni indicant-li el que ha d'aportar, manifesta la jutgessa, que al seu torn assenyala que les testificacions que es realitzaran en els propers dies són capitals per tal d'obtenir la informació necessària que permeti determinar si l'actuació presumptament delictiva dels imputats en va comportar d'altres. A més, no descarta que tant Millet com Muntull però en especial Montull segueixin exercint la seva influència sobre algunes persones. 
 
Querella de la fiscalia
 
La fiscalia havia presentat una querella per un presumpte delicte continuat de tràfic d'influències i un altre d'apropiació indeguda en relació amb les irregularitats en l'operació urbanística per construir un hotel de luxe a la confluència dels carrers de Sant Pere Més Alt i Amadeu Vives. L'operació els hauria comportat un benefici de 3,6 milions d'euros, segons l'acusació. Per aquest cas, separat del de l'espoli del Palau de la Música, el fiscal podria sol·licitar-los presó preventiva amb o sense fiança.

El pròxim dilluns 21 de juny està previst que declari com a testimoni el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, que el març del 2006 va firmar amb Millet un conveni per permutar l'ús d'uns terrenys per uns altres per facilitar la construcció de l'hotel.
 
Un hotel de 4,5 milions d'euros

En l'auto, la jutgessa veu indicis que els dos acusats, Fèlix Millet i Jordi Montull, en qualitat d'expresident de la Fundació privada Orfeó Català-Palau de la Música i director administratiu de la Fundació, van impulsar l'operació urbanística que tenia com a finalitat la construcció de l'hotel i que aquestes entitats van adquirir els immobles de les Escoles Cristianes el 10 de novembre del 2003. Una operació que no es va inscriure el registre i que comportava que el Palau pagués les obres de restauració de l'Escola Salle Comtal per un valor de 4,48 milions d'euros.

Per a saber-ne més:

La FAVB posa en marxa una campanya per tal d'exercir d'acusació particular contra Millet 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid