Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'acusació popular contra Millet celebra l'empresonament perquè la seva llibertat "era un insult"

La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), que havia engegat una campanya per tal d'exercir una acusació popular contra Millet, celebra l'empresonament de Fèlix Millet i Jordi Montull ja que la seva presència al carrer "resultava un insult constant pel conjunt de la ciutadania", afirma, tot i ser conscient que les presons han esdevingut "un espai de reclusió punitiva de la pobresa i els petits delinqüents".
 
A menys d'un mes des de la seva posada en marxa, la recol·lecta pública porta recaptats 9.800 euros gràcies a la voluntat de moltes persones.

18/06/2010 12:06 Drets i Llibertats
Des de l’acusació popular, la llibertat incondicional s'entenia "com un incomprensible i insuportable acte quotidià d’impunitat de delictes d’alta volada". És per aquest motiu, que l’acusació popular considera "socialment justa i estrictament ajustada a Dret la presó per a dos delinqüents confessos", que l’estiu passat ja van provar de destruir proves i que han tingut una ampla treva judicial per protegir el seu patrimoni il·legalment adquirit. 
 
Tot i així, l'acusació popular recorda que els responsables de fons també són els responsables polítics d’un sistema de finançament "que cada cop més apareix com el veritable cos d’un iceberg que està encara per descobrir-se i amb actuacions anòmales de les administracions públiques". És per això que la FAVB, en representació d’una àmplia xarxa d’entitats, va presentar-se com a acusació popular en aquest cas. Per l'acusació popular l’ètica i l’austeritat, el control dels cabals públics i el rendiment de comptes de la despesa, han de passar al primer pla.
 
"Cal recordar més que mai que va ser l’acció veïnal empresa des de les entitats de Casc Antic, la que va alertar sobre les irregularitats en una requalificació, la dels edificis veïns al Palau, que avui ja està sota sumari i on representants públics estan cridats a declarar", assenyala.
 
L'acusació popular manifesta que seguirà impulsant les accions per a exercir el control democràtic i exigir depuració de responsabilitats en nom de les persones que "des de la indignació i la perplexitat" volen que aquest afer s’esclareixi fins el final, que es rescabali el bé públic malmès i que es retornin tots els diners públics estafats i malbaratats.
 
Per a saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid