Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El català bat rècords a la Viquipèdia

Ja té 400.000 articles, cosa que la situa en la quinzena posició d’entre totes les versions de l’enciclopèdia lliure

13/04/2013 Llengua

L’enciclopèdia lliure en català, la Viquipèdia, ja té 400.000 articles. Es va assolir ahir, 12 d’abril, a quarts de sis de la tarda, amb l’article “Heli-4”. Fa 12 anys que va néixer aquest espai per al coneixement en llengua catalana, i ja va començar amb èxit essent el primer de tenir articles després de la versió anglesa.

Des d’aleshores, ha anat creixent fins a batre diversos rècords: a part d’aquests 400.000 articles, la Viquipèdia en català és la quinzena versió en nombre d’articles (cosa que significa una gran proporció respecte els parlants); té el primer lloc en qualitat dels 1.000 articles més importants; i els projectes germans de la Viquipèdia (Viccionari, Viquitexts, Viquillibres, etc.) cada vegada estan assolint més prestigi.

A més, presenta una tendència contradictòria: mentre la Viquipèdia d’arreu del món perd editors, la versió catalana ha assolit aquest gener el rècord d’usuaris amb 1.892 persones. D’altra banda, aquest febrer ha obtingut una mitjana de visites d’onze pàgines per segon (gairebé un milió diàries).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid