Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llei antipirateria
La Viquipèdia catalana, sense senyal en protesta per la SOPA

La Viquipèdia en català també es veu afectada per la llei anitpirateria nord-americana, ja que els servidors són als EUA

18/01/2012 Comunicació
La Viquipèdia en català i Amical Viquipèdia donaran suport a la protesta contra la SOPA que durà a terme aquest dimecres la Viquipèdia en anglès. La Cambra de Representants dels EUA votarà properament l'Stop Online Piracy Act (SOPA), projecte de llei sobre l'aturada de la pirateria en línia. Per mostrar les conseqüències de la SOPA, la Viquipèdia en anglès ha decidit interrompre el servei durant aquest dimecres, tal com ha informat Llibertat.cat.

La Viquipèdia en català també es veu afectada, així com molts altres llocs web, ja que els servidors de la Viquipèdia són als Estat Units i el 90% del trafic de la Viquipèdia en català ve de Google, que també està als EUA.

"Avui els viquipedistes de tot el món s'han pronunciat sobre la seva oposició a aquesta legislació destructiva", ha afirmat Jimmy Wales, fundador de la Viquipèdia. L'aturada de la Viquipèdia és una mesura extraordinària: "Encara que lamentem haver d'impedir que el món tingui accés a la Viquipèdia, simplement no podem ignorar el fet que SOPA i PIPA posen en perill la llibertat d'expressió, tant en els Estats Units com en l'estranger, i estableixen un precedent alarmant de censura a Internet per al món"

Per aquests motius la comunitat de la Viquipèdia en català ha decidit donat suport i unir-se a la protesta de la Viquipèdia en anglès. Els visitants de la versió en català de l'enciclopèdia lliure veuran durant aquest dimecres un bàner negre en senyal de protesta, tal i com ja va fer amb la protesta de la Viquipèdia en italià el darrer mes d'octubre.
Valora
Vídeos
Explicació de la llei SOPA
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid