Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La CUP proposa que Girona declari Llanos de Luna "persona non grata"

La formació presenta una moció que es debatrà al ple municipal del dilluns, per respondre als processos judicials que la delegada del govern espanyol a Catalunya ha iniciat contra l’Ajuntament

06/03/2013 Política
Llanos, durant la possessió de delegada del govern, junt al ministre d'Interior Llanos, durant la possessió de delegada del govern, junt al ministre d'Interior

El ple municipal de Girona debatrà, dilluns que ve, una moció de la CUP en què es proposa que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, sigui declarada ‘persona non grata’ al municipi. El text reprova “la seva actitud hostil envers les decisions preses pel ple d’aquest Ajuntament” i el fet que amb la seva actuació menyspreï de manera reiterada “la voluntat dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya expressada democràticament a les urnes”.

Per la CUP, la mesura és una resposta a la persecució de l’Estat espanyol i, en concert, de la delegada del govern espanyol, contra l’Ajuntament de Girona pel simple fet d’haver mostrat el seu suport i compromís amb el procés d’alliberament nacional català. Cal recordar que Llanos de Luna està al darrere dels processos judicials iniciats contra l’Ajuntament pel cas dels trens contractats en motiu de la diada de l’Onze de Setembre o pel fet d’haver declarat Girona “territori català lliure i sobirà”.

La formació ha demanat fermesa al conjunt del consistori davant del que ha qualificat com "un nou atac de l'espanyolisme contra la llibertat d'expressió i els drets nacionals del poble català", i ha instat els grups municipals a donar suport a la proposta. La CUP també ha reafirmat el seu suport a l’alcalde i l’equip de govern municipal en els processos judicials que hi ha en marxa.

Finalment, la CUP ha reivindicat el paper inequívocament protagonista dels municipis en la construcció nacional dels Països Catalans, i ha defensat la necessitat de continuar impulsant mesures d'aquest tipus, que ajudin el país a avançar cap a l'exercici del dret d'autodeterminació. Per tot això ha cridat el món local a mantenir-se ferm en la defensa de l'exercici de la democràcia plena i el reconeixement dels drets nacionals de les catalanes i les catalans, i a no deixar-se intimidar per les amenaces i les coaccions de l'Estat espanyol.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid