Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fernández Díaz i la intel·ligència de l’espècie
04/03/2013 Joan Pujolàs

El passat dissabte un centenar de persones, convocades pel Brot Bord, ens vam concentrar davant d’El Corte Inglés del Portal de l’Àngel de Barcelona per a protestar contra el fet que aquesta cadena (i també la Casa del Libro i Amazon) vengui dos llibre homòfobs. L’FNAC ja els ha retirat del seu catàleg gràcies a la pressió popular. Concretament, els llibres són “Cómo prevenir la homosexualidad. Los hijos y la confusión de genero” i “Quiero dejar de ser homosexual. Casos reales de terapia reparativa”, escrits per Joseph Nicolosi, membre de la National Association for Research and Therapy of Homsexuality dels EUA i un dels principals defensors de la tesi que assegura que l’homosexualitat és una malaltia i es pot curar. Cal recordar que l’Associació Nord-americana de Psiquiatria va retirar l’homosexualitat del seu catàleg de malalties l’any 1973, i l’Organització Mundial de la Salut, el 1990.

Encara no havien passat ni 24 hores de l’acció d’El Corte Inglés i l’homofòbia va tornar a aparèixer amb tot l’odi i tota la ignorància que la caracteritzen. El ministre d’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, va carregar contra els matrimonis homosexuals en un acte a l’ambaixada espanyola al Vaticà. Literalment, va dir: "Si ens oposem al matrimoni entre persones del mateix sexe, no podem utilitzar arguments confessionals. Existeixen arguments racionals que diuen que aquest matrimoni no ha de tenir la mateixa protecció per part dels poders públics que el matrimoni natural. La pervivència de l’espècie, per exemple, no està garantida".

Fernández Díaz ens fa retornar a l’Edat Mitjana amb unes declaracions que ell mateix (atenció!) defensa com a arguments racionals. Increïble però cert. Que lesbianes i gais tinguem dret a casar-nos posa en perill la supervivència de l’espècie? S’extingiran els heterosexuals pel fet que nosaltres tinguem els mateixos drets que ells? Que potser pensa el ministre espanyol que casant-nos els gais i les lesbianes ens multiplicarem i ens menjarem els heterosexuals? L’objectiu del matrimoni és la procreació? I, sobretot, qui ho diu que els matrimonis de gais i lesbianes no poden tenir fills? Les famílies de lesbianes i gais existeixen i el que cal és dotar-les de drets. A més, parlar de “matrimoni natural” és ridícul i propi d’un inquisidor. És natural el matrimoni heterosexual? Primera notícia. Si fos espanyol em faria vergonya tenir un ministre d’Interior tan ignorant i tan lamentable. Si Fernández Díaz està tan preocupat per la pervivència de l’espècie, hauria d’adonar-se que amb les seves declaracions el que posa en perill és la intel·ligència de l’espècie.

Ens agradi més o menys el matrimoni, hi estiguem més o menys d’acord, no podem permetre que l’extrema dreta ataqui cap ni un dels drets i de les llibertats que com a moviment hem conquerit amb sang i suor. No permetrem retrocessos justificats amb arguments pseudocientífics, ja sigui en llibres de l’extrema dreta estatunidenca o per boca d’un ministre espanyol. Ni parlar-ne. Encara no hem arribat al final del camí, i tenim pressa. No acceptarem fer cap pas enrere. Ni un!

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid