Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
El tinent d'alcalde de Cardedeu té la imatge de les "Brigadas Blanquiazules" al Twitter

Diversos membres del grup d'aficionats ultres del RCD Espanyol han estat condemnats per pertànyer a grups racistes o nazis

08/03/2013 Política

El segon tinent d'alcalde i regidor de Comerç i Turisme de Cardedeu, Jaime Gelada, té la imatge de les "Brigadas Blanquiazules" al seu compte de Twitter. Es tracta d'un grup d'aficionats radicals i ultres del RCD Espanyol. Al seu compte de Twitter, hi apareix una fotografia amb la bandera espanyola i la inscripció "Keep calm and speak what you want".

Gelada, portaveu del grup municipal del Partit Popular, forma part de l'equip de govern de l'alcaldessa, Calamanda Vila, de CiU, fruit d'un pacte entre CiU, PP i Gent pel Canvi del novembre del 2011.

Diversos membres de les Brigadas Blanquiazules han estat condemnats per pertànyer a grups racistes o nazis, segons el Moviment contra la Intolerància. El símbol de les "Brigadas Blanquiazules" és el Totenkopf (el terme alemany per designar la calavera), el mateix símbol que utilitzava la guàrdia personal de Hitler i que posteriorment van adoptar les SS. El símbol també va donar nom a la Totenkopfverbände, la secció de les SS encarregada de vigilar els camps de concentració del Tercer Reich.

La CUP denuncia la tolerància amb el feixisme i el racisme de l’equip de govern

Davant d’aquest fet, la CUP de Cardedeu ha denunciat "la tolerància i connivència amb el feixisme i el racisme" que assegura que practica l’equip de govern. En aquest sentit, ha instat el govern local a prendre alguna "mesura contundent" al respecte i ha expressat el rebuig a qualsevol expressió de caire racista o feixista.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid