Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP demana un posicionament clar de l’Ajuntament de Reus

Les detencions avui del senyor Josep Prat i Carles Manté, certifiquen la solidesa del procés d’investigació iniciat per la fiscalia dels jutjats de Reus a instàncies de la CUP.

27/02/2013 Política
El regidor de la CUP, David Vidal en roda de premsa El regidor de la CUP, David Vidal en roda de premsa

Davant de l’escorcoll i posterior detenció de Josep Prat i Carles Manté, des de la CUP de Reus insten novament als grups municipals de l’Ajuntament de Reus, i al seu alcalde al capdavant, la necessitat que l’Ajuntament es posicioni com a acusació popular en els processos judicials que s’iniciïn arran de l’escrit a fiscalia de la CUP.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular creuen que les detencions avui del senyor Josep Prat i Carles Manté, certifiquen la solidesa del procés d’investigació iniciat per la fiscalia dels jutjats de Reus a instàncies de la CUP.

I, per aquest motiu, es reafirmen en la crida realitzada la setmana passada al conjunt de grups municipals, i a l’alcalde Carles Pellicer, de convocar un Ple Extraordinari, en el qual es decideix el posicionament de l’Ajuntament en tots els processos judicials que s’han d’iniciar, en relació a l’entramat d’INNOVA i del sistema sanitari públic català.

Segons David Vidal, l’alcalde Pellicer “no pot continuar amagant el cap sota l’ala i ja és hora que afronti la responsabilitat institucional de formar part de l’acusació popular, davant dels possibles casos de corrupció que hagin afectat les arques municipals”.

Des de la CUP no entenen que mentre se van iniciant processos judicials, en els quals l’Ajuntament –o INNOVA- n’és la principal perjudicada, l’Ajuntament no es posicioni clarament en defensa dels seus interessos. Des de la CUP recorden que la setmana passada el secretari i l’interventor de l’Ajuntament van anar a declarar als jutjats sense el recolzament del Consistori, així com que l’advocat de REDESSA renunciés a realitzar declaració a Jordi Berguedà i Àngel Cunillera en el procés obert a causa de la denúncia d’ARA Reus.

Vidal creu que “la ciutadania no entén que mentre s’està iniciant un procés judicial per esbrinar si els antics gestors d’INNOVA van realitzar pràctiques irregulars que van afectar els diners de tots i totes, l’Ajuntament miri cap a un altre costat”. I, és per aquest motiu, que la pressió de la CUP dins el Consistori, així com la pressió social cada cop més creixent, i que s’evidencià en la manifestació de dissabte passat, haurien de ser elements suficients perquè el senyor Pellicer assumís el lideratge en tots aquests processos.

Per últim, Vidal aprofitarà la convocatòria de Junta de Portaveus d’aquest divendres, per tal d’emplaçar als portaveus dels grups municipals a que donin una resposta ràpida sobre la proposta de la CUP de realitzar un Ple Extraordinari. Segons Vidal, “només el PSC ha xerrat amb nosaltres i encara estem esperant la seva resposta”. Cal recordar que per tirar endavant un Ple extraordinari, cal necessariament, el suport d’una quarta part dels regidors i regidores del Consistori.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid