Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLuita institucional
La CUP insta a l’Ajuntament de Reus a personar-se en els processos judicials

El regidor de la formació destaca que l’Ajuntament “no es pot quedar de braços creuats” davant d’aquests processos que s'estan generant

22/02/2013 Política

En una roda de premsa realitzada aquest matí a l’Ajuntament, el regidor de la CUP David Vidal, ha anunciat que es reunirà amb els grups municipals per tal de celebrar un Ple extraordinari, en el qual es demanarà que l’Ajuntament es posicioni com a acusació particular en aquells processos judicials, en els quals la institució ha estat víctima d’irregularitats.

La CUP demanarà a tots els grups municipals que signin la convocatòria d’un Ple extraordinari per debatre sobre el posicionament de l’Ajuntament en els processos judicials iniciats sobre les presumptes irregularitats a INNOVA. Un ple, en el qual no es cobrin dietes per assistència, i en el qual la CUP proposarà que l’Ajuntament es personi com a principal afectat en aquests procediments.

Vidal destaca que l’Ajuntament “no es pot quedar de braços creuats” davant d’aquests processos, quan els anteriors gestors d’INNOVA han generat un “deute odiós” amb els bancs que és impossible de pagar. Vidal ha denunciat que l’Ajuntament no ha convocat les comissions de seguiment del decret post-auditoria que havien de servir per resoldre les irregularitats que aquesta va detectar i “que no pot ser que el deute que han generat aquests anteriors gestors l’haguem de pagar els ciutadans i ciutadanes”. Un deute, que segons ha explicat Vidal, ascendeix a 3.923,39€ per cadascun dels habitants de la ciutat.

El regidor de l’Esquerra Independentista creu que el govern municipal no pot continuar “amagant el cap sota l’ala i mentint sobre la informació que facilita als consellers”. Vidal ha mostrat un llistat de documents que la CUP ha sol•licitat en el darrer any i mig i que encara no han estat lliurats. Segons, Vidal, els consellers i conselleres d’INNOVA es troben davant d’una situació “d’indefensió jurídica” amb les responsabilitats que possibles hauran d’assumir per la gestió d’aquestes empreses.

És per això, que la CUP ha demanat que més enllà de l’acusació que puguin exercir els partits polítics que han denunciat aquestes presumptes irregularitats, l’Ajuntament com a institució, ha de personar-se com a acusació per exigir les responsabilitats corresponents a aquells polítics i gestors que han portat l’Ajuntament en una “greu i irreversible situació de crisi i d’intervenció per part de l’Estat”.

En aquesta línia, també ha denunciat l’abandonament de l’Ajuntament respecte al secretari i l’interventor municipal que han estat citats a declarar pels jutjats sense el seu recolzament. Així com, que el govern municipal continuï treballant “fent veure que aquí no passa res”, mentre es van succeint les declaracions als jutjats.

Per últim, Vidal també ha destacat el paper fonamental de la ciutadania en tot aquest procés. Segons el regidor de la CUP, “els reusencs i reusenques som les que acabarem pagant el deute que han deixat a la ciutat els anteriors gestors, mentre l’Ajuntament continuï apujant taxes i venent patrimoni, sense qüestionar-se la il·legitimitat d’aquest deute”. És per aquest motiu, que ha fet una crida a participar en la manifestació d’aquest dissabte en contra de la corrupció.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid