Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLibres
El Casal Jaume I de Gandia acull la presentació del llibre "Cop de CUP"
04/02/2013 Lletres
El casal es va omplir per escoltar a David Fernèndez en la presentació de llibre El casal es va omplir per escoltar a David Fernèndez en la presentació de llibre

Ahir, el Casal Jaume I de Gandia va acollir la presentació del llibre “Cop de CUP. Viatge a l’ànima i a les arrels de les Candidatures d’Unitat Popular”. L'acte organitzat els col·lectius comarcals d'Endavant i d'Independentistes de la Safor va comptar amb la participació de David Fernàndez, coautor del llibre amb Julià de Jòdar, periodista del setmanari La Directa i diputat per les CUP-AE al parlament del Principat.

David Fernàndez inicià la presentació del seu treball comentant les diferents parts i insistint en la llarga trajectòria de les CUP arreu dels municipis catalans, fet sovint escamotejat pels mitjans de comunicació que han assimilat el fenomen de les CUP, especialment a partir de les darreres eleccions municipals i autonòmiques catalanes, a l'esclat sobiranista promogut per altres formacions polítiques.

La dilatada trajectòria de les CUP, que podria remuntar-se a les assemblees de barri de la II República a les grans ciutats catalanes, es pot rastrejar a través de totes les eleccions municipals des de la caiguda de la dictadura.

Aquest treball de formiga, com sovint s'acostuma a qualificar, de vegades silenciat o marginat, ha cristal·litzat en un moviment de masses. Però sobretot de masses molt polititzades, amb lligams estrets i orgànics amb tots els moviments socials de les nostres comarques (assemblees d'aturats, plataforma d'afectats per les hipoteques, 15-M, moviment okupa, cooperativisme, ecologisme, feminisme autònom, corrents llibertaris, etc.), fet que ajuda a entendre un dels pilars ideològics de les CUP: no es pot aconseguir l'alliberament nacional si no s'acompanya d'alliberament social.

Aquesta òptica, junt a les corretges de transmissió assembleàries, potencien una imatge i un discurs realment popular de les CUP i, per tant, atractiu a molts sectors de la població.

Amb el final de la presentació s'establí un torn de paraula en què el públic, que omplí la sala de gom a gom, podia preguntar a David Fernàndez al voltant de temes relacionats amb el llibre o amb les CUP. El debat tornà a fer visible doncs com s'estructuren les assemblees des del carrer, des de cada porta dels pobles, tot formant una mena arbre d'idees i propostes que des de les arrels va remuntant tots els nivells de participació ciutadana.

A més a més, David Fernàndez no deixà de banda la seua recent experiència com a diputat per descriure quines són les traves institucionals que impedeixen o dificulten l'exercici real de la democràcia.

Finalment, per al diputat de la CUP, problemàtiques com la corrupció o la violència policial no són falles del sistema, sinó que són propiciades pel sistema mateix.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid