Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitage
Manresa, municipi liure de desnonaments

El grup municipal de la CUP va presentar una moció al ple de l'Ajuntament a petició de la PAHC Bages

19/01/2013 Drets i Llibertats
Logo de la Plataforma d'Afectades per l'Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages Logo de la Plataforma d'Afectades per l'Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages

Dijous passat, tots els grups municipals de l'Ajuntament de Manresa van votar a favor d'una moció presentada per la CUP a petició de la Plataforma d'Afectades per l'Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages en què declara el municipi "lliure de desnonaments".

La plataforma havia lliurat a l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, un plec de signatures de la població a favor del document. Entre els punts del text, destaca la petició d'una reforma profunda de la llei hipotecària; la reclamació que els bancs cedeixin el seu parc d'habitatge buit pel lloguer social o la implantació de mesures que penalitzin l'ús antisocial dels habitatges. També s'ha acordat eximir els afectats per la hipoteca de l'impost de plusvàlua.

A més, el grup municipal de CiU va presentar una proposició, que es va acabar integrant dins de la moció presentada per la CUP, en relació a l'alliberament del pagament de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (INVITU), també conegut com l'impost de plusvàlua, a les persones i famílies afectades per processos de desnonament o lliurament de l'habitatge com a dació en pagament de deutes. Aquest punt també va ser aprovat per unanimitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid