Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a l'habitatge
Girona crea una taula de coordinació per evitar desnonaments

L'òrgan, que tindrà com a objectiu treballar per a la dació en pagament, s'ha presentat aquest matí a l'Ajuntament de Girona

27/03/2012 Drets i Llibertats
El defensor de la ciutadania de Girona, Ramon Llorente, ha presentat aquest dimarts la taula de coordinació local pel dret a l'habitatge de Girona. La taula es constitueix davant la greu problemàtica que pateixen alguns ciutadans de Girona per fer front a deutes en matèria d'habitatge, principalment per crèdits hipotecaris, i que pot tenir com a conseqüència desnonaments i processos de deteriorament de les condicions de vida de les persones i famílies afectades entre altres.

Aquest òrgan s'ha creat arran de les pressions exercides durant els darrers mesos per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, amb el suport d'alguns grups municipals del consistori gironí. Durant els darrers mesos s'han debatut dues mocions al plenari gironí sobre la qüestió de l'habitatge, i la PAH fa setmanes que realitza accions de denúncia i mediació a la ciutat per tal d'evitar que més famílies gironines siguin desnonades.

Segons ha explicat el Defensor de la Ciutadania de Girona, Ramon Llorente, la taula té com a objectius "procurar solucions efectives per a la dació en pagament, per a l'accés als lloguers socials i per mantenir l'habitatge", així com "evitar desnonaments" i "donar suport a la ILP per a la dació en pagament", entre d'altres. Els integrants de la taula seran el mateix Ajuntament de Girona, la PAH, Càritas, el Col•legi d'Advocats de Girona i els grups municipals del consistori.

La CUP ha valorat positivament la creació de la taula "com a primer pas", i ha demanat al regidor de Servei Socials de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, que faci una aposta valenta i demostri un compromís real per aquest nou organisme. La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Anna Pujolàs, ha declarat que "no podem permetre que això quedi en una declaració d'intencions o un gest de cara a la galeria". "Volem que aquest nou òrgan esdevingui una eina útil per lluitar contra els desnonaments i el dret a l'habitatge a la ciutat", ha sentenciat Pujolàs.

A la presentació hi han assistit el regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Girona i els representants de Càritas, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Comarques de Girona (PAH Girona), del Col·legi d'Advocats de Girona i dels grups polítics: CiU, PSC-PM, PP, CUP, ICV-EUIA-E i ERC.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid