Habitage
Manresa, municipi liure de desnonaments

El grup municipal de la CUP va presentar una moció al ple de l'Ajuntament a petició de la PAHC Bages

19/01/2013 Drets i Llibertats
Logo de la Plataforma d'Afectades per l'Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages Logo de la Plataforma d'Afectades per l'Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages

Dijous passat, tots els grups municipals de l'Ajuntament de Manresa van votar a favor d'una moció presentada per la CUP a petició de la Plataforma d'Afectades per l'Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages en què declara el municipi "lliure de desnonaments".

La plataforma havia lliurat a l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, un plec de signatures de la població a favor del document. Entre els punts del text, destaca la petició d'una reforma profunda de la llei hipotecària; la reclamació que els bancs cedeixin el seu parc d'habitatge buit pel lloguer social o la implantació de mesures que penalitzin l'ús antisocial dels habitatges. També s'ha acordat eximir els afectats per la hipoteca de l'impost de plusvàlua.

A més, el grup municipal de CiU va presentar una proposició, que es va acabar integrant dins de la moció presentada per la CUP, en relació a l'alliberament del pagament de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (INVITU), també conegut com l'impost de plusvàlua, a les persones i famílies afectades per processos de desnonament o lliurament de l'habitatge com a dació en pagament de deutes. Aquest punt també va ser aprovat per unanimitat.