Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEDI AMBIENT
La campanya "No volem ser el femer d’Europa" suma adhesions

TIRME amenaça d’apujar la tarifa si no s’incrementen les tones cremades, cosa que és contrària a la política de reciclatge

03/10/2012 Territori

No Volem Ser el Femer d’Europa és una campanya que va néixer com a oposició a la mala gestió de la planta de combustió de residus de Son Reus, a Mallorca, considerada una “proposta política irresponsable, irreverent i perniciosa”.

El Col·lectiu Albaïna és una de les darreres entitats que s’hi ha adherit. Ho ha fet amb la convicció que cal “garantir el desenvolupament econòmic, social i territorial sostenible i ecològic que tengui com a referència un model de territori equilibrat globalment”.

Són molts els aspectes negatius del projecte. La campanya denuncia que la importació de residus europeus és en benefici dels interessos privats en comptes dels dels ciutadans. Es tracta d’unes instal·lacions sobredimensionades i molt costoses de construir i mantenir. L’empresa TIRME, davant del desaprofitament de l’espai, amenaça d’apujar la tarifa si no s’incrementa el nombre de tones cremades, cosa que és contrària a la política de reciclatge, inversament proporcional a la generació de residus.

La importació dels residus europeus provoca un alt nombre d’emissions de gasos contaminants (CO2, composts nitrogenats, dioxines i furans) tant pel transport marítim com pel de carretera. A més, es generen moltes cendres, escòries i tot plegat té un alt impacte paisatgístic.

La realitat de Son Reus contrasta amb els grans esforços i inversions de TIRME i el Consell de Mallorca, que bé fan propaganda de les seves activitats “sostenibles”. Segons la campanya, tot això són “diners per fonamentar un engany que ningú s’empassa”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid