Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
El Síndic de Greuges denuncia un increment de maltractaments a la presó de Brians II
23/01/2013 Drets i Llibertats

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura han exposat públicament l'existència d'un increment de denúncies per  maltractaments a la presó de Brians II (Sant Esteve Sesrovires). El síndic ha explicat que es tracta d'una vintena de denúncies, totes negades pels carcellers d'aquesta presó. També ha recordat que encara no ha pogut visitar el CIE de la Zona Franca i ha criticat el retard amb què s'està elaborant el reglament d'aquest tipus de centres d'internament al·legals.

Segons aquest organisme que vetlla pels drets de la ciutadania la presó de Brians II és la que acumula més denúncies de maltractaments, pallisses, humiliacions i altres vulneracions dels drets humans.

Ribó va entregar un informe sobre aquestes vulneracions ahir dilluns a la presidenta del Parlament autonòmic, Núria de Gispert. Segons aquest informe, de 19 presos de Brians II entrevistats, 14 van afirmar que havien estat víctimes de maltractaments físics per part dels carcellers, amb "cops de puny, puntades de peu, bufetades". Quatre presos més van denunciar maltractament psicològic (insults, amenaces, humiliacions). Segons han indicat alguns mitjans, les persones preses també van descriure diverses vulneracions dels drets bàsics, com ara que hi ha guàrdies no identificats que sovint fan servir guants durant les agressions per no deixar marques i que en algunes ocasions es deixa els presos lligats tantes hores que arriben a orinar i defecar a sobre de si mateixos.

Ribó ha manifestat que dóna credibilitat a les denúncies, que estan fonamentades amb testimonis i en una línia de coherència. En aquest sentit, l'informe anual de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura recomana, per prevenir aquests abusos continuats i impunes, la identificació dels funcionaris o la generalització de la videovigilància, entre altres mesures.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid