Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abús Policial
Dos Mossos d'Esquadra imputats per l'agressió a membre de la Intersindical el 1r de Maig

Coincidint amb la declaració dels dos policies, s'ha convocat una concentració divendres a les 10:00h davant de la Ciutat de la Justícia en suport a la persona agredida.

29/01/2013 Drets i Llibertats
Cartell de la convocatòria Cartell de la convocatòria

La titular del jutjat d'instrucció 15 de Barcelona ha citat a declarar l'1 de febrer com a imputats dos agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra per suposadament haver maltractat i trencat el canell a un jove de la Intersindical-CSC durant el seu trasllat a la comissaria de les Corts després de detenir-lo durant la manifestació de l'1 de Maig, han explicat fonts judicials.

Segons ha explicat l'advocat del sindicalista, Eduardo Cáliz, la citació es produeix després que la jutge hagi pogut descobrir la identitat dels dos agents després de demanar-li a la Conselleria d'Interior, doncs durant la seva actuació portaven tapat el número de Targeta d'Identificador Personal (TIP).

Una vegada van ser identificats, aquests dos agents de la Brigada Mòbil (Brimo) de la policia catalana hauran de declarar a la Ciutat de la Justícia de Barcelona com a imputats el divendres 1 de febrer, a les 10.30 hores i a les 11, respectivament.

Segons la querella que la defensa del sindicalista va presentatar l'11 de setembre, el jove havia estat detingut a les 17.50 hores davant del número 571 de la Gran Via de Barcelona, des d'on el van conduir fins al lloc que tenien aparcades les furgonetes policials.

Va ser llavors quan --sempre segons la versió que recull la querella presentada pel sindicalista-- un dels agents va recargolar la mà estant ja emmanillat dient-li: "Ara vas a cantar qui ets tu, els teus amics i la teva família. Et fa mal, porc?", i va continuar fent girar el canell fins que diversos agents el van avisar que hi havia càmeres als voltants.

A continuació, els agents el van obligar a entrar en la furgoneta mirant cap al terra i el van amenaçar amb donar-li cops si l'aixecava; després va ser canviat a un cotxe patrulla i traslladat a la comissaria de les Corts.

Després d'estar unes quatre hores en comissaria sense ser atès per sanitaris malgrat sol·licitar-lo, va ser posat en llibertat cap a les 23.00 hores, quan va acudir immediatament a l'Hospital Clínic de Barcelona que el va diagnosticar "una fractura d'estiloides radial carp esquerre". Cáliz considera que l'actuació dels dos agents suposa un delicte de lesions i un altre de tortures.

El plenari de Sant Feliu de Llibregat aprova una moció en suport al membre de la CSC-Intersinsical

El ple municipal del mes de maig passat va aprovar per unanimitat una moció presentada per la Intersinsical, en què es denunciava la detenció i agressió per part dels Mossos del ciutadà Enric Llorella. L’alcalde també va tenir unes paraules pel ciutadà David Guàrdia, també de Sant Feliu, que tal i com s’ha pogut veure als mitjans en diversos mitjans de comunicació, també va patir fets irregulars que s’estan investigant.

En la moció, a més de manifestar el suport a Llorella, es demana a l’Ajuntament que actui com a acusació popular i demanar a la Conselleria d’Interior que identifiqui l’agent que va ocasionar els fets. Aquest santfeliuenc va ser detingut i envoltat per quinze mossos, insultat i se li va negar l’atenció mèdica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid